Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cau una organització criminal en una operació contra lladres violents amb menors implicats
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal dedicat a robatoris violents i amb força, amb menors tutelats implicats. Un dispositiu el passat dilluns va cloure amb 14 detinguts, 10 dels quals integrants del grup i quatre que donaven sortida als objectes. Entre els detinguts hi ha quatre menors. 

El setembre de 2019 els Mossos van detectar un grup de nois joves amb diversos antecedents policials i procediments en comú relacionats robatoris amb violència i que residien en cases ocupades de la zona de Trinitat Vella. D’altra banda també es van observar que tenien vinculacions delictives amb menors d’edat tutelats per la DGAIA.

La investigació va permetre relacionar el grup criminal investigat amb un total de 61 fets delictius comesos des de l’any 2018, la major part dels quals robatoris amb violència en zones turístiques de Barcelona. Els investigats es dividien en grups de tres o quatre persones que es coordinaven i recorrien els carrers a la recerca de víctimes potencials, especialment de turistes. Els agents van constatar que els lladres acostumaven a fer estrebades de cadenes o telèfons mòbils amb la cobertura del grup tot i que, en ocasions, utilitzaven tècniques més agressives com l’escanyament o l’agressió física per apropiar-se de les pertinences de la víctima.

Un cop consumat el robatori fugien i amagaven els objectes, ja fos a les cases ocupades o en centres de menors on els menors els custodiaven fins que els donaven sortida a través d’una xarxa de receptadors de la zona del Raval. Els beneficis obtinguts els repartien entre els diversos membres del grup tot i que no haguessin participat directament en els fets.

Darrerament, s’havia detectat que havien començat a especialitzar-se en els robatoris de rellotges de luxe ja que s’havien adonat que amb aquesta activitat delictiva podien obtenir uns beneficis molt superiors. En el curs de la investigació van arribar a cometre un robatori violent d’un rellotge d’alta gamma a un turista que van vendre posteriorment per valor d’11.000 euros, diners que els investigadors van poder recuperar.

Cal tenir en compte que s’ha evidenciat una elevada activitat delictiva per part dels investigats més enllà dels fets denunciats i coneguts. El fet que la major part de les víctimes fossin turistes propiciava que els fets no es denunciessin amb la dificultat que això generava per a l’acció policial.

Dos agents dels Mossos s’emporten un detingut | mossos

El 9 de març  es va dur a terme un dispositiu policial amb set d’entrades i perquisicions, dues de les quals en cases ocupades als districtes de Sant Andreu i Nou Barris que servien com a punt de reunió i pernoctació als membres del grup investigat. D’altra banda es van escorcollar les dependències de dos centres de menors ocupades per menors d’edat i els domicilis de tres receptadors que adquirien habitualment els objectes sostrets pel grup, especialment joies i telèfons mòbils.

En relació amb els telèfons mòbils d’alta gama es va constatar que els receptadors els enviaven al Marroc per diverses vies, activitat que els reportava grans sumes de diners amb pagaments per valor de fins a 13.000 euros pels terminals sostrets.

Fruït de les entrades i perquisicions s’han pogut recuperar 66 telèfons d’alta gama amb un valor aproximat de 40.000 euros, diversos rellotges de luxe, diners en efectiu, cadenes d’or i dispositius electrònics, així com patinets elèctrics i bicicletes possiblement sostretes, entre d’altres objectes.

La investigació continua oberta donat que dels objectes intervinguts durant el dispositiu policial se’n podrien despendre altres fets delictius o persones que poguessin estar-hi involucrades. Fins al moment s’han detingut catorze persones, quatre de les quals menors.

Durant la investigació, quatre dels menors d’edat més actius a nivell delinqüencial van ingressar en centres tancats tot i que s’ha pogut acreditar tant la seva pertinença al grup com la seva participació en diversos delictes contra el patrimoni. A més, tres persones han estat denunciades per la seva implicació en activitats de receptació.

Als integrants del grup se’ls acusa de delictes de pertinença a grup criminal, robatoris amb violència, robatoris amb força, lesions i receptació, entre d’altres. La resta de de detinguts passaran a disposició judicial en les properes hores.

 

Més notícies
Cau una xarxa que prostituïa dones i les mantenia en condicions de semiesclavitud
Notícia: Cau una xarxa que prostituïa dones i les mantenia en condicions de semiesclavitud
Comparteix
Les dones exercien la prostitució en condicions molt precàries i havien d'estar disponibles les 24 hores
Tretze detinguts en l’operació contra un grup de lladres violents amb menors implicats
Notícia: Tretze detinguts en l’operació contra un grup de lladres violents amb menors implicats
Comparteix
Els Mossos han fet aquesta operació contra la multireincidència a Ciutat Vella i altres punts de Barcelona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa