Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El ‘carrer dels xiclets’ de Barcelona que fa furor a les xarxes
  • CA

Barcelona ja té la seva particular meca del xiclet. Un dels murs que flanquegen el carrer de Jaume Martí, al barri de Verdum del districte de Nou Barris, s’ha convertit en una espècie de lloc de pelegrinatge per a molts curiosos per la gran quantitat de xiclets que hi ha enganxats a la característica paret de maons rogencs.

Aquest petit carreró residencial, ubicat entre els carrers d’Almansa i d’Almagro, ha anat acumulant al llarg dels anys xiclets sense que ningú els retirés i a hores d’ara ja es poden comptar per centenars. Malgrat que Betevé ja es va fer ressò d’aquest peculiar mural fa gairebé sis anys, l’anomenat carrer dels xiclets ha tornat ara a primera línia de la mà de la plataforma TikTok, on s’ha fet viral i ja acumula centenars de visualitzacions.

L’encarregat de recuperar el cas d’aquest petit carrer del barri de Verdum ha estat Rafa Vilalta Rueda, un barceloní que acumula prop de 148.000 seguidors en aquesta xarxa social i que es dedica a compartir curiositats de la capital catalana a través d’aquesta plataforma.

@elrafadetiktok

Calle Jaume Martí, Barcelona, álias la calle de los chicles #parati #chicles #Barcelona #NouBarris #chicle #BCN

♬ sonido original – Rafa Vilalta Rueda

Sobre la història de l’origen d’aquesta pràctica d’enganxar xiclets al mur del carrer de Jaume Martí, el mateix autor del vídeo assegura desconèixer del cert com va començar el fenomen, però l’atribueix a una espècie de tradició que haurien iniciat els alumnes d’una escola molt pròxima i que a poc a poc ha acabat convertint la paret rogenca de maons d’aquest carreró en un mural de xiclets.

Quatre panots en un mateix punt

Per altra banda, un altre carrer de Barcelona també s’ha convertit en punt de pelegrinatge perquè és l’únic punt de la ciutat on es poden trobar quatre panots diferents a la vorera. Es tracta d’un conjunt de panots que es torben a la cantonada del carrer d’Aribau amb el de Diputació. Aquest espai concentra la mítica flor, les quatre pastilles, les quatre pastilles amb cercle i els cercles concèntrics. Així doncs, només un queda fora d’aquesta curiosa estampa: el conegut com a ‘calavera’, que concentra quatre cercles i una espècie de quadrat amb línies corbes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa