Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’únic punt de Barcelona on s’ajunten quatre panots diferents a la vorera

Hi ha dos elements que sorprenen a tots els turistes que visiten Barcelona. Més enllà de la monumentalitat de la Sagrada Família, el Camp Nou o alguns dels parcs i places més emblemàtics de la ciutat, tothom que la visita queda impressionat pels taxis grocs i negres, els més singulars del món, i els panots que formen el terra del carrer (les petites rajoles de 20×20 cm que distingeixen Barcelona). De fet, és habitual veure clauers dels panots a les botigues de souvenirs. Però, fins ara, mai ningú havia localitzat una zona a la ciutat on convergeixen la majoria de panots.

Hi ha un usuari de Twitter que fa anys que analitza el terra de Barcelona des d’un punt de vista cultural i estilogràfic. I l’altre dia va sorprendre quan va anunciar un punt on s’ajunten la majoria dels dissenys que formen les voreres de la ciutat. En total, Barcelona compta amb 5 dissenys diferents per tota la ciutat, però la forma quadrada dels panots provoca que com a màxim se’n puguin ajuntar quatre. Tot i la dificultat de la missió, aquest veí reconeixia que “per força hi havia d’haver un punt on coincideixen 4 panots diferents” i celebrava haver-lo trobat.

Punt de pelegrinatge

Es tracta d’un conjunt de panots que es torben a la cantonada del carrer d’Aribau amb el de Diputació, segons ha pogut comprovar l’usuari @Bcnsingular. Aquest espai concentra la mítica flor, les quatre pastilles, les quatre pastilles amb cercle i els cercles concèntrics. Així doncs, només un queda fora d’aquesta curiosa estampa: el conegut com a ‘calavera‘, que concentra quatre cercles i una espècie de quadrat amb línies corbes.

La combinació és tan singular que moltes altres persones s’han afanyat a trobar-lo i aquesta cruïlla s’ha esdevingut en el punt de trobada de curiosos a qui els enamora la singularitat d’aquests dissenys de la ciutat. I tot això en un moment en què l’Ajuntament es planteja un canvi del terra barceloní, malgrat que aquest canvi no afectaria els dissenys més típics del terra de la ciutat.

La flor és el disseny més típic i estimat del terra de Barcelona / Ajuntament

Altres panots de Barcelona

Hi ha altres més extravagants, però no són tan recurrents com aquests cinc, que tenen el seu espai en cada barri de la ciutat. El Passeig de Gràcia, per exemple, llueix un panot dissenyat per Gaudí i que en una sola peça apareixen sis animals diferents, tal com va descobrir la doctora en espai públic, Danae Esperanza, en una entrevista a Betevé. Però també n’hi ha d’altres com una ‘B’ al carrer de Ganduxer o una flor de plàtan en alguns trams de la Diagonal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa