Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Càritas denuncia que el suïcidi del veí de Sants “no és un cas aïllat”
  • CA

Càritas Diocesana de Barcelona ha lamentat aquest dimarts la mort d’una persona vulnerable, usuària de l’entitat, que es va suïcidar quan estava sent desnonat: “No és un cas aïllat, sinó que és la punta de l’iceberg d’una problemàtica que arrosseguem des de fa molts anys”. Així s’ha expressat el cap d’Acció Social de l’entitat, Eduard Sala, que ha insistit en la necessitat d’un “pla de rescat estructural de lluita contra les causes generadores d’exclusió social” i ha reclamat que es garanteixi el dret a l’habitatge ampliant el parc públic de lloguer social i facilitant ajudes.

La víctima, de 58 anys, va comptar amb l’acompanyament laboral de Càritas entre febrer i novembre de 2020: “Se’l va acompanyar en la cerca de treball, i se’l va assessorar per a vincular-se a serveis socials i demanar la prestació a la qual tenia dret, i que finalment va acabar percebent”, ha indicat Sala. L’home es va presentar a vuit ofertes de feina diferents, “encara que desgraciadament, i malgrat els seus esforços, cap de les ofertes laborals va fructificar”, ha afegit el cap d’acció social de Càritas, que ha insistit que moltes persones a Barcelona viuen una situació similar a la de la víctima.

“Des de la solidaritat no es pot solucionar un problema estructural”, ha sostingut Sala, que ha recordat que el 67% de les llars ateses per Càritas no disposen d’un habitatge digne i que una de cada quatre llars atesos no tenen ingressos suficients, una situació que ha empitjorat amb la crisi del Covid-19. Així mateix, ha indicat que el 58% dels seus usuaris es troben en una situació psicoemocional pitjor que abans de la pandèmia i que un 41% ha sofert un o més atacs d’ansietat o pànic, i que casos com el d’aquest dilluns “mostren el grau de sofriment de les persones que no tenen feina i no poden fer front a les despeses d’habitatge, d’alimentació, en definitiva, a poder viure una vida digna”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa