Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una teulada d’amiant, últim escull per construir el nou CAP del Fort Pienc
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona iniciarà aquest juliol els treballs previs a la construcció del nou CAP del Fort Pienc. Aquesta actuació arrencarà el pròxim 21 de juliol amb la retirada de la teulada d’amiant d’un dels edificis que seran enderrocats per instal·lar el flamant equipament, un tràmit indispensable per poder procedir amb l’esperada demolició.

El nou CAP estarà ubicat a la cruïlla entre el carrer Nàpols i la Gran Via de les Corts Catalanes. En aquest espai, actualment hi ha un solar amb una àrea de gossos i una nau industrial que ocupa els números 136-140 del carrer Nàpols, on es troba aquesta teulada d’amiant. Aquests dos espais desapareixeran per deixar pas a l’edifici de l’equipament sanitari, que també obligarà a enderrocar una part de l’accés al negoci Bingo Billares, que dona a la Gran Via.

El primer pas abans de procedir a la demolició de les instal·lacions afectades serà el tancament de l’àrea de gossos, que tindrà lloc el pròxim 12 de juliol. Gairebé deu dies després es procedirà a retirar la teulada d’amiant de l’edifici del carrer Nàpols. Segons detalla el consistori barceloní, aquestes tasques es duran a terme d’acord amb el Pla de treball validat per la Inspecció de Treball de la Generalitat i tindran una durada aproximada de set dies.

Un cop retirada, els operaris procediran a enderrocar la nau afectada. La previsió és que el nou CAP ocupi la planta baixa i la primera planta de l’edifici que es construirà en aquest espai, de manera que l’equipament tindrà a la seva disposició una superfície total de 2.700 metres quadrats. Pel que fa a la resta del bloc, es destinarà a una promoció de pisos de protecció oficial impulsada per l’Institut Municipal de l’Habitatge (IMHAB).

Les obres principals d’aquest estiu

Les obres d’estiu són un clàssic barceloní que tampoc faltarà aquest 2022. Tot i que alguns són projectes de gran magnitud, l’Ajuntament de Barcelona preveu que sigui un estiu “menys complicat” que els anteriors perquè no hi ha afectació en accessos de la ciutat com Glòries o Meridiana.

Enguany, els treballs més visibles seran els de la Superilla, que començaran a escanyar la circulació a partir d’agost per la pacificació permanent de quatre grans carrers del centre de Barcelona. També tindrà efectes importants en la mobilitat la reforma de la Via Laietana, que ja ha començat, però ara tancarà els dos sentits de circulació. A banda, els usuaris de transport públic patiran l’ampli tall de l’L5 de Sagrera a Horta tot l’estiu.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Observador a juliol 10, 2022 | 06:41
    Observador juliol 10, 2022 | 06:41
    D'ençà que es van inventar les excuses...... L'amiant, un altre espantall. I fa molts anys que hom sabia que podia ser perillós i tanmateix no es feu res per a impedir la seva proliferació. Us podria ensenyar un llibre de medicina de quan el meu avi (q.e.p.d) anava a la facultat; està imprés el 1911, però el text bàsic es del 1896. I en ell s'adverteix del risc de l'asbestosi. Però, nois: Uralita S.A. era massa gran per gosar fer-li pesigolles. "Placa granonda, el mejor material para techar" etc. D'altra banda tampoc cal exagerar; si no se la remena l'uralita és inofensiva. I hem passat de poder tallar tubs i xapes amb la radial (mare meva) sense problema a per fer-ho, haver d'anar protegits com si de material radioactiu es tractes. Totes les masses piquen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa