Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El cap d’Epidemiologia del Clínic demana cues amb distància de seguretat a les botigues
  • CA

Si està tot tancat però la gent s’aglomera als establiments que venen productes de primera necessitat les mesures dictades seran menys eficaces contra el coronavirus. És l’advertiment que ha llançat aquest dissabte al matí el cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla. En declaracions al programa Via lliure de RAC1, el doctor Trilla ha assegurat: “He sortit a comprar amb la meva senyora i estava a petar. Així no farem res. Els establiments haurien de regular els accessos, i que es faci cua al carrer perquè no entri tothom alhora”, ha demanat.

Poc després, i quan el presentador, Xavi Bundó, li ha dit que estava rebent fotos d”oients que mostraven gent fent cues amb distància de seguretat –entre un metre i dos metres entre client i client– en diverses botigues, Trilla ha dit que aquesta és la manera correcta de fer-ho. “Cal mantenir la distància de seguretat. Fem la cua i ja arribarem a comprar el pa, perquè pa no en falta“, ha exemplificat. Segons el doctor, probablement el problema és més “en els centres comercials que en les botigues petites”, i ha fet una crida perquè això s’endreci.

El doctor Trilla també ha avisat que les mesures que s’estan prenent començaran a tenir resultats la setmana que ve. “Tot el que fem avui, servirà per reduir els casos de contagi de la setmana que ve, no d’avui, perquè hi ha el període d’incubació”, ha especificat.

Pel que fa a la simptomatologia, també ha ressaltat que la tos seca i la febre són els símptomes més clars de coronavirus, i no pas la mucositat. “En general, encara que hi pugui haver excepcions, si tenim mocs segurament és un refredat o alguna al·lèrgia, el coronavirus no genera mucositat com a símptoma”, ha puntualitzat.

Més notícies
Epidemiòleg de Vall d’Hebron: “Podem estar més d’un mes fent confinaments pel coronavirus”
Notícia: Epidemiòleg de Vall d’Hebron: “Podem estar més d’un mes fent confinaments pel coronavirus”
Comparteix
Parlem amb Benito Almirante, cap de malalties infeccioses de l'Hospital Vall d'Hebron
Tot el que has de saber sobre les restriccions d’activitats pel coronavirus
Notícia: Tot el que has de saber sobre les restriccions d’activitats pel coronavirus
Comparteix
El Govern respon a 22 preguntes sobre les mesures decretades per frenar l'expansió del virus al país

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vendetta a març 14, 2020 | 12:43
    Vendetta març 14, 2020 | 12:43
    Aket era el listilo me deia la no hauria coronavirus , pues me portin el següent preparao

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa