Si el mes de febrer es convertia en una mena de Dragon Khan, sobre el calendari, hivern, però a la pràctica, amb temperatures pròpies de la primavera -amb dies punta de més de 20 graus-, el primer cap de setmana de mes començarà demostrant que sí, que efectivament som a l’hivern, i de fet, rebrem la primera entrada d’aire fred continental de l’hivern que portarà ambient fred de ple hivern de Centreuropa Dissabte, i especialment, diumenge, les màximes a Barcelona amb prou feines passaran dels 10-11 ºC, i la nit més freda serà la de diumenge a dilluns. Per tant, ja podeu oblidar-vos de les estones de sol amb màximes d’entre 16 i 17 graus que hem tingut aquest dijous i que es mantindran divendres a la ciutat.

Les previsions del Meteocat per a dissabte donen mínimes de 7 graus, i diumenge cauran a 6 graus.

Risc escàs de pluja

El fred, a més, anirà acompanyat de risc d’alguns ruixats a Barcelona. Però no massa intens, perquè dissabte la probabilitat de pluja és del 36% segons el Meteocat, i diumenge cau fins al 16%. Aquí sí que és una mala notícia, perquè a hores d’ara un 60 % de Catalunya es troba en un context de com a mínim sequera forta. En el període que va des del maig del 2020 fins al gener del 2022, a l’Observatori Fabra, en 19 de 21 mesos, ha plogut per sota de la mitjana i la quantitat de precipitació acumulada ha estat inferior a la meitat del que correspondria.

A partir de dimarts, les temperatures tornaran a pujar fins a màximes de 16 i 17 graus, amb un ambient més càlid, si bé les mínimes no pujaran gaire més que el cap de setmana, i només ho faran fins als 8 o 9 graus.

Nou comentari

Comparteix