Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau canvia les oposicions de la Guàrdia Urbana per evitar el conflicte amb els Mossos
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha rectificat i ha canviat la data de les primeres proves d’accés per les oposicions de la Guàrdia Urbana, que en principi havien de ser el 15 de juny i finalment es faran un dia després. El departament d’Interior i els sindicats de la policia local havien criticat l’alcaldessa, Ada Colau, per fer coincidir les oposicions amb les dels Mossos d’Esquadra, que es mantenen pel dia 15, ja que impedia que alguns aspirants es poguessin presentar a les dues proves.

[r:1]

El Sindicat d’Agents de la Policia Local (Sapol) va enviar un escrit a Colau per expressar la seva disconformitat per la “nefasta previsió a les proves d’accés”. Des de la conselleria d’Interior van recordar que el 7 de maig van emetre una comunicació en què informaven que la “prova d’adequació psicoprofessional” de la convocatòria 46/19 seria el 15 de juny. El departament que dirigeix Miquel Buch va retreure Colau que nou dies després, el consistori, a través de la Gerència de Recursos Humans, va difondre una circular en què anunciava tres proves de la convocatòria de 233 places de la Guàrdia Urbana.

La decisió de l’Ajuntament va molestar tant al departament com als sindicats de Mossos perquè es trenca un costum de cortesia institucional. “Normalment aquestes proves es miren de convocar en dates diferents perquè els aspirants tinguin l’opció de presentar-se a totes dues”, remarquen fonts d’Interior al TOT Barcelona. “És molt habitual que opositors siguin els mateixos”, recorden.

Més notícies
Malestar als Mossos pel solapament de les proves d’accés amb les de la Guàrdia Urbana
Notícia: Malestar als Mossos pel solapament de les proves d’accés amb les de la Guàrdia Urbana
Comparteix
L’Ajuntament convoca els tests psicotècnics per al 15 de juny i impedeix que els aspirants es presentin a les oposicions dels dos cossos
Els forenses retiren el cos de la menor del bar on va ser trobada, ahir a la tarda. | A. L.
Els Mossos descarten violència de gènere en l’assassinat d’una menor de 17 anys a Sant Antoni
Notícia: Els Mossos descarten violència de gènere en l’assassinat d’una menor de 17 anys a Sant Antoni
Comparteix
La Guàrdia Urbana va detenir un home com a presumpte autor de la mort

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa