Colau canvia les oposicions de la Guàrdia Urbana per evitar el conflicte amb els Mossos

Després de les queixes dels sindicats dels dos cossos, l'alcaldessa ha decidit retardar un dia les proves d'accés

L’Ajuntament de Barcelona ha rectificat i ha canviat la data de les primeres proves d’accés per les oposicions de la Guàrdia Urbana, que en principi havien de ser el 15 de juny i finalment es faran un dia després. El departament d’Interior i els sindicats de la policia local havien criticat l’alcaldessa, Ada Colau, per fer coincidir les oposicions amb les dels Mossos d’Esquadra, que es mantenen pel dia 15, ja que impedia que alguns aspirants es poguessin presentar a les dues proves.

[r:1]

El Sindicat d’Agents de la Policia Local (Sapol) va enviar un escrit a Colau per expressar la seva disconformitat per la “nefasta previsió a les proves d’accés”. Des de la conselleria d’Interior van recordar que el 7 de maig van emetre una comunicació en què informaven que la “prova d’adequació psicoprofessional” de la convocatòria 46/19 seria el 15 de juny. El departament que dirigeix Miquel Buch va retreure Colau que nou dies després, el consistori, a través de la Gerència de Recursos Humans, va difondre una circular en què anunciava tres proves de la convocatòria de 233 places de la Guàrdia Urbana.

La decisió de l’Ajuntament va molestar tant al departament com als sindicats de Mossos perquè es trenca un costum de cortesia institucional. “Normalment aquestes proves es miren de convocar en dates diferents perquè els aspirants tinguin l’opció de presentar-se a totes dues”, remarquen fonts d’Interior al TOT Barcelona. “És molt habitual que opositors siguin els mateixos”, recorden.

Més informació

Nou comentari