Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Camp Nou també es blinda contra els vols il·legals de drons

Més mesures contra els vols irregulars de drons. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i el president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta, han explicat aquest dimarts que l’Spotify Camp Nou s’ha sumat al sistema Kupple, que treballa per protegir l’espai aeri de Barcelona i altres zones de Catalunya contra l’ús il·legal de drons. En el cas de l’estadi del Barça, aquesta acció consistirà en instal·lar-hi en unes setmanes diferents sensors, la qual cosa farà que es pugui detectar amb més facilitat la presència de drons a la zona. El nou equip serà capaç de detectar drons, concretament, a un radi de més de dos quilòmetres.

Per entendre millor la importància de Kuppel, és important saber que, segons dades de la Generalitat, durant el 2022 es van fer al voltant de 13.000 lectures de drons, la qual cosa representa una mitjana de 35 vols per dia. Els escenaris de gran part dels vols són zones turístiques de la ciutat, com la Sagrada Família o el port.

El Camp Nou, objectiu d’un intent d’atemptat

Paral·lelament, ajuda a entendre millor l’objectiu de Kupple el cas d’un home que volia atemptar amb un dron en un Barça-Madrid, que es disputava al Camp Nou el 2020. L’Audiència Nacional va condemnar l’home a tres anys de presó. En la seva defensa, l’acusat va explicar que s’havia radicalitzat durant la pandèmia i va acceptar un pacte amb la fiscalia declarant-se culpable dels delictes d’autocapacitació i autoadoctrinament.

La Guàrdia Civil va detenir l’acusat el 8 de maig de 2020, després que tingués intencions de cometre un acte terrorista a Tal com va explica la fiscalia més tard, l’Estat Islàmic havia contactat amb ell i serien els líders de la cèl·lula jihadista qui li haurien encarregat atemptar en el ‘clàssic’ de l’any 2020 durant la pandèmia. Durant aquest temps, l’acusat va intentar aconseguir drons i també va fer cursos d’adoctrinament jihadista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa