Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Caiguda en picat dels pacients Covid ingressats als hospitals barcelonins
  • CA

La frenada de la cinquena onada de Covid-19 ha donat una petita treva als hospitals barcelonins, que en els últims dies han registrat una davallada important del nombre de pacients ingressats. Segons les dades provisionals del departament de Salut, aquest dimarts hi havia 381 persones ingressades a Barcelona, un 31% menys que fa tot just una setmana. Tot i això, la situació a les UCI segueix sent preocupant, ja que encara hi ha 210 pacients en estat crític.

La caiguda en picat dels pacients hospitalitzats respon en gran part a la reducció dels nous ingressos combinat amb les altes dels que es recuperen per complet, però cal tenir en compte que una part de la baixada es deu a l’increment del nombre de defuncions. En l’últim mes han mort més de 220 persones per Covid a la capital catalana, que ha superat les 7.000 defuncions des de l’inici de la pandèmia.

Menys contagis

La cinquena segueix de baixada i els contagis han caigut per quarta setmana consecutiva. La setmana passada es van registrar 3.273 positius a Barcelona, gairebé un 77% que fa un mes, quan es va assolir el pic d’infeccions. El control de la pandèmia al carrer també té efectes positius als hospitals de la ciutat, que ara mateix tenen 433 persones ingressades, un 20% menys que la setmana anterior, segons les dades de Salut.

Tot això fa que els indicadors epidemiològics registrin les millors dades en molt temps. El risc de rebrot ha tornat a baixar dels 400 punts –800 menys que fa 15 dies– i el risc de rebrot està a 0,70. A més, la taxa de positivitat també ha caigut en picat fins a l’11,67%, una xifra encara elevada, però que indica que cada vegada hi ha menys casos que s’escapen de la detecció per part de les autoritats sanitàries.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Baaaaaarceloní. a agost 12, 2021 | 07:41
    Baaaaaarceloní. agost 12, 2021 | 07:41
    És clar; el nombre d'ingressats baixa en picat perquè es van morint.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa