Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona supera les 7.000 morts per Covid-19
  • CA

Barcelona acaba de superar les 7.000 morts per Covid-19 des de l’inici de la pandèmia després que l’últim cap de setmana s’hagin registrat 14 noves defuncions a la capital catalana, segons les dades del departament de Salut. Del total de defuncions, unes 2.600 (el 37%) s’han produït a les residències de gent gran, molt castigades durant la primera onada.

L’impacte de la cinquena onada, que ha portat els hospitals de Barcelona al col·lapse, ha tornat a disparar el nombre de defuncions, tot i que la vacunació de bona part de la població ha permès que la mortalitat d’aquesta onada hagi estat molt inferior que a les anteriors. Tot i això, en l’últim mes han mort 216 persones per Covid-19 a la capital catalana.

Contagis sota control

La cinquena segueix de baixada i els contagis han caigut per quarta setmana consecutiva. La setmana passada es van registrar 3.273 positius a Barcelona, gairebé un 77% que fa un mes, quan es va assolir el pic d’infeccions. El control de la pandèmia al carrer també té efectes positius als hospitals de la ciutat, que ara mateix tenen 433 persones ingressades, un 20% menys que la setmana anterior, segons les dades de Salut.

Tot això fa que els indicadors epidemiològics registrin les millors dades en molt temps. El risc de rebrot está just per sobre de 400 punts –800 menys que fa 15 dies– i el risc de rebrot ha baixat a 0,69. A més, la taxa de positivitat també ha caigut en picat fins a l’11,92%, una xifra encara elevada, però que indica que cada vegada hi ha menys casos que s’escapen de la detecció per part de les autoritats sanitàries.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa