Buch recorda a Colau l’acord de mantenir la seguretat “fora de debats partidistes”

El conseller respon a les crítiques de l'alcaldessa de Barcelona, que l'ha acusat de descuidar les funcions de la policia

El conseller de l’Interior, Miquel Buch, ha respost les dures crítiques contra la seva feina que ha expressat l’alcaldessa Ada Colau aquest matí. Ho ha fet amb una carta en què expressa “estranyesa” davant les afirmacions de Colau per la “contradicció” entre la “realitat dels darrers mesos i les expressions” d’avui de la líder de Barcelona en Comú. Així, després que l’alcaldessa insinués que el departament de Buch havia descuidat la seguretat a la ciutat per motius polítics a prop d’unes eleccions, el conseller ha sortit al pas retornant-li el boomerang: “No voldria creure que les teves paraules responen a una estratègia emmarcada en l’actual context electoral, doncs al llarg d’aquests darrers mesos, i en moltes ocasions, hem coincidit en la necessitat de mantenir les polítiques de seguretat fora de debats partidistes allunyats de l’objectivitat”.

A més, Buch remarca que davant l’increment de fets delictius els últims anys a Barcelona, ni els Mossos d’Esquadra ni la Guàrdia Urbana “s’han quedat de braços creuats” tot i la manca d’agents de la policia catalana. Una falta de personal que el conseller de l’Interior ha reconegut de nou tant a la capital com a la resta de Catalunya. Per això, ha apuntat que hi ha una promoció de 500 agents que s’incorporaran al juny i una altra de 750 que iniciarà la formació al setembre. Tot i això, ha defensat que a la ciutat barcelonina, hi ha hagut un “increment de l’activitat dels Mossos que s’ha traduït en un augment de l’11’75% de les detencions i les investigacions respecte el 2018″. 

Mentre no arriben els reforços, “des de l’Ajuntament de Barcelona i el Departament d’Interior tenim l’obligació de continuar impulsant la generació de noves estratègies policials que, a partir dels efectius actuals, ens permetin millorar els resultats en la lluita contra el delicte”, ha etzibat Miquel Buch. En aquesta línia, li ha esmentat els dispositius UBIQ –arran de la macrobatuda contra els narcopisos el passat octubre– i d’altres puntuals, com el que es va viure la setmana passada per garantir la seguretat davant la presència dels aficionats del Liverpool. “Tot això són fets, alcaldessa. No paraules”, ha subratllat.

Per tot plegat, Buch ha acabat destacant que les declaracions de Colau “no poden ser conseqüència més que d’una informació adequada”. 

Més informació

Nou comentari