Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La inseguretat desinfla els botellots a les platges de Barcelona
  • CA

Nit tranquil·la a les platges de Barcelona després dels aldarulls i el caos viscut durant les festes de la Mercè. Desenes de persones s’han concentrat a la platja de la Barceloneta en una jornada amb molta menys afluència i sense incidents a excepció d’algunes detencions a Sarrià en la primera nit de la festa major del barri. Algunes persones que han baixat fins a la platja per fer botellot amb els seus amics han explicat que s’han sentit “insegures” després dels aldarulls i els robatoris del cap de setmana passat.

La platja del Bogatell, on es van produir la majoria d’aldarulls la nit de dissabte a diumenge, presentava una imatge molt diferent. A partir de la mitjanit grups de joves s’han acostat fins a la platja per beure i ballar, però en molta menys quantitat que durant la Mercè. Les patrulles dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana desplegades pel front marítim s’han deixat veure molt més. “Hem començat al Born i estaven els bars molt buits, aquí ho hem vist més ple, però també amb poca gent, menys de l’esperada”, han explicat a l’ACN la Carmen i l’Adrián.

Ambient tranquil però tens

Molts joves s’han sorprès de l’ambient molt més tranquil. La Inés i la Marta, estudiants portugueses que estan d’Erasmus a Barcelona, han relatat que s’han sentit més a gust sense grans aglomeracions. La setmana passada van ser al macrobotellot de la plaça Espanya, però no els va agradar perquè hi havia “moltes persones, però no hi havia música”. La majoria de joves coincideixen a assenyalar que després de “dos anys tancats” necessiten esbargir-se i fer festa al carrer.

D’altres, en canvi, han explicat que després de les imatges del cap de setmana passat, amb grups de joves agredint i robant als assistents als botellots, no s’han sentit segurs a la platja. És el cas de l’Ainoha i l’Aitana, dues noies del País Basc que reconeixien estar “una mica espantades” pel que pogués passar. “No ens sentim molt segures, hem quedat amb uns amics i ja volem marxar”. La por a patir un robatori i la “poca confiança” que transmetien alguns dels presents les han fet canviar de plans. “El conductor de l’autobús ens ha dit que tinguéssim cura i ens ha avisat que aquí robaven”, han afegit, “sí que potser són botellots més tranquils que a plaça Espanya, però aquí hi ha més moviment i mal rotllo”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa