Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La plaça Bonanova es prepara per a les manifestacions d’aquesta nit

El clima de tensió entre els veïns de la Bonanova i els integrants de les cases ocupades La Ruïna i el Kubo ha anat escalant a grans passes al llarg dels últims dies. Tal com estava previst, els Mossos d’Esquadra ja han desplegat un dispositiu de màxima seguretat que ha tancat l’accés a l’interior de la plaça Bonanova. L’objectiu d’aquest desplegament és intentar evitar que les dues concentracions convocades per aquesta nit, una per Desokupa i l’altre pels col·lectius de suport dels dos CSO.

En el dispositiu dissenyat pels Mossos hi participen agents de Seguretat Ciutadana, ARRO, BRIMO, Grup Regional de Motos, i agents de paisà i Informació. A més, també compten amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana de Barcelona i de la Unitat de Mitjans Aeris que compten amb helicòpters i drons.

Ja preveient la tensió que vindrà, alguns comerços han abaixat la persiana abans de l’horari previst davant els possibles aldarulls. A les 21:00 hores, el grup liderat per Daniel Esteve ha citat als seus seguidors davant les dues cases ocupades. Mentre que, per la seva banda, els col·lectius antifeixistes ja han partit en una marxa que tenia com a punt inicial plaça Lesseps, al barri de Gràcia, i arribarà a les 21:00 hores a la Bonanova. L’objectiu d’aquesta marxa és condemnar els “atacs feixistes” que “han viscut la Ruïna i el Kubo els últims dies”.

Calma tensa

L’empresa Desokupa havia anunciat una ‘presa de la Bastilla’ per fer fora els ocupants, però després que els Mossos anunciessin un dispositiu especial de seguretat per evitar conflictes, Esteve va informar dimecres que havien rebut la notícia que ben aviat es dictarien “mesures cautelars” per desallotjar aquests dos edificis. De moment, però, el jutge rebutja desallotjar la Ruïna.

En previsió del conflicte que es podria arribar a generar aquest dijous, 11 de maig, també s’activarà el Centre de Comandament Operatiu de Recursos (CECOR), la qual cosa, segons les fonts dels Mossos, suposa que s’augmenti la presència d’agents uniformats i de paisà, entre altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa