Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un productor de la BBC sorprèn amb el “bessó maligne” de Barcelona
  • CA

Barcelona té un “bessó maligne”. Aquesta és la conclusió amb què ha sorprès un productor britànic de la BBC els seus seguidors a les xarxes socials. El missatge publicat aquest diumenge per Chris Sawyer, coproductor del programa matinal de Radio 1, a través de la plataforma Twitter acumula ja gairebé 30.000 agradaments i més de 3.000 comparticions.

“Espera, com és possible que estigui descobrint ara que Barcelona té una ciutat bessona maligna al costat anomenada BADalona?”, escriu Sawyer, que acompanya el missatge amb una captura d’un mapa on es poden veure els dos municipis encerclats en blanc. La publicació segueix amb tota una bateria de comparacions entre el bé i el mal amb referències a la sèrie The Simpsons, a Star Trek o als videojocs de Mario Bros.

Resposta política

L’ocurrència del productor britànic ha tingut tant d’èxit que ha rebut inclús la resposta en anglès de l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro. “Hola! Soc l’alcalde de Badalona, una ciutat meravellosa que m’encantaria que coneguessis. T’enamoraries definitivament de la seva gent”, apunta el batlle socialista, que en la seva resposta no ha tingut tant d’èxit com el productor de la cadena BBC.

La versió anglesa del Poble-sec

També a través de les xarxes socials es feia viral fa unes setmanes un mapa en anglès del Poble-sec amb línies de metro imaginàries on podem llegir i localitzar els punts singulars del Poble-sec emulant els de la ciutat de Nova York. Aquest mapa, ideat per un veí del barri, el Jordi Lladó, converteix el Grand Central en el Sortidor Central o el Greenwich Village en el Molino Village. Reconeixeu aquests punts? I on ubicaríeu Little Bird Square o Upper Cabanyes?

En definitiva, aquest veí ha creat un mapa amb línies del metro noves, inventades, que enllacen les ubicacions singulars de la zona i les ha traduït a l’anglès. L’objectiu d’aquesta ocurrència era fer una cosa divertida que generés sentiment de barri i pertinença. De fet, la idea va tenir molt bona acceptació entre el veïnat, sobretot, les ubicacions de Little Birds Square (plaça dels Ocellets) i Upper Cabanyes (carrer del Poeta Cabanyes).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa