Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Upper Cabanyes o Little Bird Square: el Poble-sec anglès que s’ha fet viral
  • CA

Un mapa en anglès del Poble-sec amb línies de metro imaginàries on podem llegir i localitzar els punts singulars del Poble-sec emulant els de la ciutat de Nova York. Aquest mapa, ideat per un veí del barri, el Jordi Lladó, s’ha fet viral a les xarxes socials. A tall d’exemple. el Grand Central es converteix en Sortidor Central i el Greenwich Village passa a dir-se Molino Village. Reconeixeu aquests punts? I on ubicaríeu Little Bird Square o Upper Cabanyes?

El que ha fet aquest veí és crear un mapa amb línies del metro noves, inventades, que enllacen les ubicacions singulars de la zona i les ha traduït a l’anglès. El seu autor ha explicat a Betevé que volia fer alguna cosa divertida i que generés sentiment de barri i pertinença. De fet, la idea ha tingut molt bona acceptació entre el veïnat, sobretot, les ubicacions de Little Birds Square (plaça dels Ocellets) i Upper Cabanyes (carrer del Poeta Cabanyes).

Un altre mapa del metro en anglès, literal…

Mapa amb els noms traduïts de forma literal a l’anglès

De fet, aquest mapa del metro no és l’únic que ha ofert una versió anglesa de les ubicacions de la ciutat. De fet, el perfil de Twitter @Teologico va publicar el 2016 un mapa, que s’ha tornat a difondre aquests dies, amb totes les estacions de metro de la ciutat traduïdes a l’anglès. Joanic es converteix en LittleJohn, el Clot és Hole o Selva de Mar és Sea Jungle, Doyouunderstanda (Entença), Urwhatawave (Urquinaona) o Towers&Bagels (Torras i Bages), són alguns dels exemples. Com es pot veure, es tracta d’una divertida traducció literal que no es correspon amb com s’escriuria realment el concepte en llengua anglesa.

Tot plegat, un divertiment per a molts usuaris de xarxes socials, que han jugat a indentificar els noms en el mapa, i alhora serveix per posar en valor una xarxa centenària de Metro que no té gaire a envejar a la de Nova York pel que fa a història i connectivitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa