Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Besòs veu com es comença a fer realitat una llarga reivindicació veïnal
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona comença a enderrocar l’edifici de l’antic cinema Pere IV, una llarga reivindicació veïnal que arriba amb un any de retard. En tot cas, el consistori fa oficial ara que comença la demolició d’un edifici pràcticament en desús que servirà per construir una nova instal·lació que comptarà amb una nova biblioteca i servirà alhora per fer efectiva l’ampliació del CAP Besòs, que fa anys que queda curt i necessita espai.

Segons informa el consistori, l’enderroc es farà per fases i inclourà l’eliminació de les plaques de fibrociment existents al fals sostre de l’interior del cinema, tal com marca el protocol de la Generalitat de Catalunya. Tot plegat s’allargarà, si es compleixen els terminis, uns 4 mesos. El final de l’obra, doncs, coincidirà amb les eleccions a Barcelona. Això sí, el nou edifici no estarà disponible fins al desembre de 2025 o el febrer de 2026, moment en què està previst que s’acabin els treballs de tots els nous equipaments.

Protesta de veïnes del Besòs i el Maresme durant un recent acte del PSC al districte de Sant Martí / Cedida
Els veïns han protestat continuadament contra la deixadesa del barri del Besòs i el Maresme / Cedida

El nou edifici comptarà amb un auditori i una biblioteca. A més, cedirà una bona part de l’espai al CAP Besòs, que aconseguirà doblar la seva capacitat fins als 3.000 metres quadrats. L’Ajuntament se’n fa càrrec d’un terç del cost de la nova obra, que ronda una inversió total d’uns 15 milions d’euros, segons ha confirmat en una nota de premsa.

Diferents apostes durant aquests darrers anys

Aquest projecte s’emmarca en el Pla de Barris de Sant Martí i que la voluntat inicial era que els equipaments poguessin estar operatius de cara al mes de setembre del 2024. El consistori liderat per Colau, però, no sempre ha estat partidari d’incorporar aquests nous serveis, sinó uns altres. La mateixa alcaldessa, fa gairebé cinc anys, apostava per la construcció d’una nova seu “administrativa i executiva del districte”, que incloïa serveis socials, i una planta superior estèticament trencadora amb un terrat cívic amb jardí i horts urbans per al veïnat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa