Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Batlle nega que les càmeres que ha encarregat facin reconeixement facial
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha negat avui que les càmeres encarregades en una licitació llançada el mes passat per a Ciutat Vella facin reconeixement facial. La instal·lació de 13 càmeres “d’alta resolució” es farà a través del projecte europeu Secur cities, com ja va explicar el Tot Barcelona. Es tracta d’un pla pensat per millorar la protecció de l’espai públic davant d’amenaces terroristes o altres incidents crítics. En roda de premsa, el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, ha explicat que són càmeres de “reposició de tecnologies ja obsoletes” i que la renovació es va començar a activar arran dels atemptats del 17 d’agost del 2017.

A més, ha negat que les que es volen instal·lar facin reconeixement facial i ha destacat que el sistema de càmeres a l’espai públic que hi ha a Barcelona és “el més garantista d’Europa”.De fet Batlle ha recordat que qualsevol càmera a la via pública ha de ser autoritzada per la Comissió de Control dels Dispositius de Videovigilància de Catalunya, que segons defineix la Generalitat té com a finalitat “vetllar perquè es garanteixi el dret a la privacitat, intimitat i a la pròpia imatge dels ciutadans que poden resultar afectats per aquests dispositius de control”.

Fonts municipals reiteren que “en cap cas” les càmeres tindran la capacitat de reconeixement facial, com publica ‘La Directa’, i afirmen que és una “característica” que l’Ajuntament no s’ha plantejat.

Les mateixes fonts indiquen que les noves càmeres augmentaran el seu camp de visió passant dels 10 metres actuals als 30 metres i en alguns punts que ja tenien càmeres s’instal·laran més d’una càmera per tenir més angles. “En cap cas es capten imatges que no siguin de l’espai públic”, apunten.

La presentació d’ofertes per instal·lar les càmeres es va tancar el 29 de maig i el termini d’execució marcat és entre el 30 de juny i el 31 de desembre. El cost total previst de la millora de la videovigilància en diferents punts de Ciutat Vella és de 179.665 euros.

Més notícies
Agents de la Guàrdia Urbana patrullant per la Rambla, en una imatge d'arxiu / Jordi Play
Barcelona encarrega 13 càmeres de vigilància al carrer a l’empara d’un programa antiterrorista
Notícia: Barcelona encarrega 13 càmeres de vigilància al carrer a l’empara d’un programa antiterrorista
Comparteix
S'instal·laran a cinc punts del districte de Ciutat Vella en el marc del pla europeu Secur Cities
Comença la instal·lació de 18 càmeres per controlar l'aforament de les platges de Barcelona / ACN
Comença la instal·lació de 18 càmeres per controlar l’aforament de les platges de Barcelona
Notícia: Comença la instal·lació de 18 càmeres per controlar l’aforament de les platges de Barcelona
Comparteix
Juntament amb les patrulles i els informadors permetran conèixer quanta gent hi ha i decidir si cal tancar els accessos

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa