Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Batlle nega que hi hagués “irregularitats” a les oposicions de la Guàrdia Urbana

El tinent d’alcalde de Seguretat de Barcelona, ​​Albert Batlle, ha desmentit aquest dimecres “presumptes irregularitats” en els exàmens d’accés a la Guàrdia Urbana que es van celebrar el passat 3 d’octubre. Així ho ha defensat a la Comissió de presidència i seguretat arran d’una proposta del PP, que instava el govern municipal a obrir una investigació interna sobre les “presumptes irregularitats” en aquests exàmens per aclarir si les proves es van realitzar amb garanties de transparència i igualtat d’oportunitats.

La proposta s’ha aprovat amb els vots a favor d’ERC, JxCat, Cs, PP i BCNCanvi, i els vots en contra de Bcomú i PSC, tot i que Batlle ha advertit que “l’informe serà complementari” a la informació que ha ofert ell mateix a la comissió. Batlle ha exposat que es van presentar 3.382 persones a les proves d’accés –de les 6.505 convocades– i que es van realitzar seguint un “detallat protocol” per assegurar que es celebraven amb les màximes garanties de seguretat en el context actual marcat per la pandèmia.

En concret, a la Facultat d’Econòmiques de la Universitat de Barcelona van assistir 412 persones (de les 789 convocades), a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona 483 persones (de les 952 convocades), i al Palau número 2 de la Fira a l’Hospitalet de Llobregat van assistir 2.487 persones (de les 4.764 convocades).

Batlle ha defensat que es van destinar més de 500 treballadors municipals coordinats per la Gerència de Recursos, agents de la Guàrdia Urbana i auxiliars de seguretat per fer la supervisió i seguiment de les proves. També es va comptar amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat a l’espai de la Fira.

Queixes per ús de mòbils

A partir del 5 d’octubre van rebre correus electrònics de 12 aspirants als procediments de selecció, exposant –entre d’altres queixes– que s’havien fet servir mòbils durant el transcurs de les proves en els lavabos de les instal·lacions on es duien a terme. De les 74 aules amb incidències reportades, dues fan referència a mòbils i cinc són sobre els lavabos a l’espai de la Fira. Batlle ha recordat que les incidències per incompliment de normes implica un marcat en els exàmens.

A més, ha explicat que han rebut un escrit d’una de les organitzacions sindicals sol·licitant una investigació interna, una petició per a la qual ja s’ha sol·licitat la pràctica de diligències per determinar si s’han produït aquests fets i procedir a la identificació de les persones responsables. Ha assegurat que s’ha contactat amb els caps d’aula i de suport que eren a les sales dels assistents que han presentat alguna queixa i que han pogut parlar amb 19 persones sobre les possibles incidències.

Batlle ha conclòs que hi havia una instrucció clara de guardar les pertinences sota de la cadira i en una motxilla, i que “es va seguir de manera disciplinada”, segons ha pogut constatar arran de la testifical d’aquestes 19 persones. No obstant això, algunes d’aquestes persones apunten que hi va haver aspirants que es van guardar el mòbil a la jaqueta al no portar una bossa per deixar-ho i que podrien haver anat al lavabo amb la jaqueta posada, tot i que Batlle ha dit que és un fet que no s’ha pogut acreditar.

Segons aquesta mateixa testifical i tal com ha exposat el tinent d’alcalde, no es va fer ús dels mòbils a les aules i l’ús que es va fer dels lavabos va ser segons el que estableix, és a dir, acompanyats pel personal de suport.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa