Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Batlle: “A Barcelona, en els últims anys, hem anat ben servits d’aldarulls”
  • CA

El tinent d’alcaldia de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ha fet balanç de les festes de la Mercè i ha conclòs que l’última nit ha transcorregut amb “relativa normalitat”. Encara amb l’assassinat d’un jove per un apunyalament dissabte a la nit a la rodalia de la plaça d’Espanya, Batlle ha sostingut que “la cultura de l’arma blanca” preocupa “a la societat i no només a Barcelona”.

El regidor encarregat de la seguretat de la ciutat ha deixat clar que s’han de reunir per fer una valoració global però que analitzaran “de quina manera blindem l’espai de Maria Cristina per tal que no s’hi produeixin incidents com l’any passat i —en menor mesura— els d’aquest any”.

Tot i això, Batlle ha tret ferro a les imatges que es van veure durant la matinada de dissabte. En aquest sentit, el tinent de seguretat ha assegurat que les mesures del consistori estan en “revisió continuada” i ha deixat anar que els aldarulls no és només una cosa de les festes de la Mercè: “A Barcelona, en els últims anys, d’aldarulls a l’espai públic hem anat ben servits”.

Més detinguts

Mentrestant, la Guàrdia Urbana ha detingut una vuitena persona relacionada amb furts durant la passada nit de diumenge, a banda de l’agressor d’un nou apunyalament, tot i que no s’ha hagut de lamentar, aquest cop, cap mort.

Les paraules d’Albert Batlle arriben després d’una Mercè marcada, pel que fa a la seguretat, per una segona nit de festes que han generat certa alarma entre les autoritats. Més enllà del jove mort a causa d’un apunyalament, dissabte els comerços van quedar del tot destruïts quan la policia intentava evacuar la multitud que sortia de la plaça d’Espanya.

Incidents també l’any passat

L’any passat la seguretat també va ser motiu de debat, fruit del macrobotellot que es va produir en aquesta mateixa plaça quan encara estaven prohibides les trobades massives com a mesura restrictiva de la Covid-19.

Enguany, ja amb la normalitat postpandèmica instaurada en el dia a dia, s’han tornat les trobades massives. La platja del Bogatell ha vist concerts de 31FAM, Alizzz o Catarres. A la plaça d’Espanya també s’han acumulat un gruix important de persones per veure en directe a La Pegatina o La Oreja de Van Gogh. La majoria d’aquests esdeveniments, això sí, han funcionat amb normalitat i els incidents s’han produït un cop aquesta ja han acabat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a setembre 26, 2022 | 13:42
    Ricard setembre 26, 2022 | 13:42
    Efectivament, en els darrers anys hi ha hagut massa aldarulls a Barcelona. Recordo l'agressió de la policia dels castellans a votants indefensos.
  2. Icona del comentari de: Issme a setembre 26, 2022 | 20:30
    Issme setembre 26, 2022 | 20:30
    Sembla mentida que aquests persona fos director dels mossos.
  3. Icona del comentari de: Vesalamerda pallasso a setembre 26, 2022 | 22:36
    Vesalamerda pallasso setembre 26, 2022 | 22:36
    La cultura del fatxa amb pals, protegit per la poli plena de fatxes. La Secreta detenint gent arrossegant-la pels cabells, indiscriminadament i tots filmats, cap empresonat. En tenim moltes imatges i cap detingut.
  4. Icona del comentari de: Miserables a setembre 26, 2022 | 22:38
    Miserables setembre 26, 2022 | 22:38
    L'Ajuntament de Barcelona i laGeneralitat de Vichy nomes es presenta com a acusació quan son independentistes, tròs de merda. Que carall ens expliques?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa