Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament llança un repte tecnològic per fer inclusiva una ludoteca
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona vol acabar amb les barreres físiques o cognitives i fer que el joc i l’activitat lúdica sigui accessible per a tots els nens i nenes de la ciutat. En aquesta línia, el consistori, juntament amb Digital Future Society, ha engegat una iniciativa que té un pressupost de 40.000 euros que ha de trobar “solucions tecnològiques capaces de flexibilitzar l’espai, adaptar les eines i els jocs i millorar l’accessibilitat cognitiva i comunicativa, de tal manera que nens i nenes amb qualsevol mena de discapacitat (física, intel·lectual, visual i/o auditiva, per trastorn de salut mental) així com els seus familiars, puguin gaudir del joc de manera conjunta i compartir un espai d’oci i relació també amb altres persones usuàries”, explica la mateixa administració.

El repte més immediat està centrat a les Corts. En concret, a la Ludoteca Guitard, un equipament de proximitat del districte de les Corts inaugurat l’any 2010 i que forma part de la xarxa de serveis públics infantils de la ciutat. L’Ajuntament pretén transformar aquest espai que actualment està adreçat a infants d’entre 0 i 10 anys i on es permet el joc lliure, a més del desenvolupament de tallers i activitats dirigides.

La convocatòria està oberta fins al 30 de març i s’adreça a entitats, empreses, organitzacions o persones emprenedores amb vocació i capacitat per generar innovació i garantir una mirada inclusiva, “per tal de no deixar ningú enrere en aquesta revolució tecnològica”, diu l’Ajuntament. “La proposta guanyadora s’escollirà mitjançant un procés d’avaluació format per tres fases. L’última fase inclou un comitè d’avaluadors externs que triarà la solució més innovadora”, afegeix. Els diners els posarà el mateix districte de les Corts, així com l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD). Al maig es decidirà qui engega aquest projecte.

“Aquest repte és un exemple de com utilitzar la tecnologia al servei de la ciutadania i com a eina d’inclusió social. La tecnologia no ha de convertir-se en una barrera sinó en una palanca per construir ciutats més accessibles i millor connectades amb cada una de les persones que hi viuen”, ha assegurat la tercera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet. “Cal pensar la ciutat en plural, incorporant totes les mirades i integrant plenament la diversitat. Fer una ludoteca inclusiva és un repte important per assegurar el dret al joc de tota la canalla, tota, també la que té alguna discapacitat”, ha declarat Joan Ramon Riera, regidor de les Corts i d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, així com el president de l’IMPD.

No és el primer cop que l’Ajuntament es llença a buscar solucions innovadores per garantir l’accés universal en activitats lúdiques, d’oci i de formació per al conjunt de la ciutadania que conforma Barcelona. A l’octubre va anunciar un concurs internacional per cercar idees que permetin que persones amb diferents discapacitats funcionals o cognitives puguin accedir i gaudir també de dos espais emblemàtics de la ciutat, el parc Güell i el Zoo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa