Barcelona tindrà mentors voluntaris que “faran de tiets” als MENA

El projecte, liderat per la Generalitat, començarà la seva fase pilot al desembre per "orientar i acompanyar" els menors estrangers

Barcelona tindrà voluntaris que “faran de tiets” als menors no acompanyats. És l’anunci que ha fet el secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol AmórosEl matí de Barcelona, de betevé 91.0, en referència a un projecte d’inserció a la societat que s’iniciarà aquest desembre a Girona i Barcelona. De moment, el nombre total de ciutadans voluntaris que donaran suport als anomenats MENA, acompanyant-los en el seu dia a dia, arriba als 50, entre les dues ciutats del projecte pilot.

[r:2]

La Generalitat feia temps que buscava un projecte que donés resposta al gran nombre de menors d’edat no acompanyats que han arribat a Catalunya, i en especial a Barcelona, els darrers mesos. A vegades, aquests menors es troben en condicions de vida precàries i es veuen implicats en situacions de delinqüència, i per tal d’assolir un millor suport social, la prova pilot d’aquest pla assegurarà el contacte entre el voluntari i el menor estranger almenys “un dia a la setmana”.

[r:1]

El projecte es basa en “quedar una tarda per parlar una estona, orientar i acompanyar aquests nois perquè esdevinguin ciutadans”, resumia Oriol Amorós. Segons el mateix secretari, “el repte és que deixem de pensar en MENA i pensem en el Joseph o l’Ahmed”.

Més informació

Comentaris

    Montserrat Giral 06/11/2019 11:38 am
    M'agradaria poder-hi col-laborar. Amb qui m'hauria de posar en contacte?

Nou comentari