Adolescents sense llar dormen a les Piscines de Montjuïc

El Tot Barcelona obté fotos que mostren com un grup de nois s’aixopluga en aquestes instal·lacions municipals en condicions precàries

Les Piscines Municipals de Montjuïc s’han convertit en l’aixopluc i dormitori a la intempèrie de joves sense llar que podrien ser menors no acompanyats. El Tot Barcelona ha aconseguit fotos que mostren un grup de quatre joves dormint dins el recinte de les piscines, en un entorn visiblement insalubre, que es troba tancat al públic fora de la temporada d’estiu. A les fotos, que han estat captades aquesta setmana, es pot veure com els nois dormen a plena llum del dia junts sense matalàs, damunt d’una catifa i sota una manta i uns llençols prims. A les imatges —editades per preservar la identitat dels protagonistes— s’aprecia que algun d’aquests joves podria ser menor. 

El passat 26 de setembre ‘El Món’ va publicar que s’havia produït un desallotjament de nois en aquestes instal·lacions municipals, aportant el testimoni de persones que havien vist l’operatiu. Tant els Mossos d’Esquadra com l’Ajuntament de Barcelona, que aleshores van ser consultats, van explicar que desconeixien la situació concreta a les piscines. Tot i així, la policia catalana va admetre que un grup de menors no acompanyats havia estat localitzat en aquella zona de Montjuïc dies abans. En aquesta ocasió, la Guàrdia Urbana ha manifestat no tenir constància de la presència d’aquests joves a les piscines.

Els joves s'aixopluguen en aquestes instal·lacions municipals en condicions precàries / TOT BARCELONA

Els joves s’aixopluguen en aquestes instal·lacions municipals en condicions precàries / TOT BARCELONA

LA DGAIA assegura que no disposa de personal al carrer per localitzar els menors i que només els tutelen un cop la policia els lliura. En el cas de les piscines, ja s’havia tapiat una porta anteriorment per evitar que hi entressin, però, tot i així, els menors hi van tornar, explicava un veí que passa per davant de les instal·lacions a diari. El testimoni estava convençut que els joves hi tornarien, com així ha estat. 

L’arribada d’un elevat nombre de menors no acompanyats els darrers mesos ha fet que molts hagin hagut de passar nits en condicions precàries en dependències policials on han de ser identificats per comprovar que realment son menors. En cas de ser-ho, la policia els ha de deixar després sota la tutela de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) de la Generalitat.

Més informació

Nou comentari