Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona tancarà alguns parcs i espais durant la revetlla
  • CA

El risc d’incendis ha fet que alguns ajuntaments hagin pres mesures per evitar que aquesta nit els petards facin estralls. Barcelona, per exemple, ha autoritzat l’encensa de cinc fogueres majors: tres a l’Eixample, una a Sant Andreu i una a Sant Martí, i pel que fa als petards, ha demanat que no es llancin coets ni fanalets perquè és perillós ja que no es pot controlar cap a on van. Es recomana no fer-ne ús. i que es tingui en compte que la normativa prohibeix fer cap activitat amb foc o pirotècnica a menys de 500 metres d’una zona amb vegetació.

Parcs tancats

A banda dels controls habituals i les recomanacions, l’Ajuntament de Barcelona prendrà altres mesures relacionades amb el risc d’incendi i el llançament de petards. Tancarà de forma excepcional alguns parcs i interiors d’illa, de manera que no es podrà accedir al Parc del Turó de la Peira, que normalment a la nit està obert. També es tancarà el parc de Diagonal Mar a les 15h i alguns interiors d’illa de la façana litoral. En concret, els que estan situats entre els carrers de Bac de Roda i Selva de Mar.

En el cas del parc del Turó de la Peira, la petició ve dels propis veïns. L’associació de veïns va fer la petició a l’Ajuntament per la gran quantitat de gent que habitualment s’hi aplega durant aquessta nit, que consideren que pot ser un risc tenint en compte la quantitat de massa forestal. Per donar una alternativa, l’associació ha organitzat una revetlla al passeig de la Peira amb el carrer de Montmajor, a prop del parc, però a l’exterior del recinte.

Revetlla controlada amb drons

I una altra novetat d’aquesta revetlla és que drons sobrevolaran la ciutat per controlar el risc d’incendis. Durant la celebració de l’any passat ja es va fer una prova pilot amb la utilització d’aquests aparells, però enguany esdevindran una part fonamental del desplegament per evitar incidents tant a les platges de la capital catalana com a la zona de Collserola. Per la seva banda, la Guàrdia Urbana desplegarà un ampli dispositiu que concentrarà els seus esforços en el litoral i en aquells punts de la capital catalana on es preveu que puguin produir-se aglomeracions. També es posarà especial atenció a tota la zona forestal del Parc de Collserola i en aquells indrets on es trobin reserves de llenya, fustes o materials emmagatzemats que puguin ser utilitzats per encendre fogueres sense autorització.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa