Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ENQUESTA | Cal limitar o prohibir els petards a Barcelona per prevenir incendis?

Barcelona està a punt per celebrar el solstici d’estiu amb la revetlla de Sant Joan després de dos anys de restriccions a causa de la pandèmia. Ara bé, el risc d’incendis ha fet que alguns ajuntaments hagin pres mesures per evitar que aquesta nit els petards facin estralls. L’ajuntament de Vallromanes (Vallès Oriental) i l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Valldoreix (Vallès Occidental) han prohibit la venda de petards i el seu llançament en tot el terme coincidint amb la proximitat de la revetlla de Sant Joan, així com l’encesa de fogueres. Bigues i Riells del Fai (Vallès Oriental), ValliranaCastellví de Rosanes (Baix Llobregat) o Sant Esteve de la Sarga (Pallars Jussà) també han prohibit l’ús de material pirotècnic i l’encesa de fogueres tradicionals.

Fogueres autoritzades a Barcelona

En altres municipis del país s’han limitat els espais on es poden tirar petards. I a Barcelona també hi ha algunes condicions per evitar incendis. S’ha autoritzat l’encensa de cinc fogueres majors: tres a l’Eixample, una a Sant Andreu i una a Sant Martí. I en total a tota la ciutat hi haurà una vintena de fogueres. Cal tenir en compte que la normativa prohibeix fer cap activitat amb foc o pirotècnica a menys de 500 metres d’una zona amb vegetació.

Recomanen no llançar coets

A la ciutat no s’ha establert cap prohibició pel que fa als petards, però sí que hi ha hagut una recomanació: el cap del Servei de Protecció Civil, Prevenció d’Incendis i Salvament, Sebastià Massagué, ha recordat que el llançament de coets o fanalets és perillós perquè no es pot controlar cap a on van, de manera que recomana no fer-ne ús.

Per altra banda, i per primera vegada, la Guàrdia Urbana farà servir drons a les platges i a Collserola per fer tasques de prevenció i actuar en cas d’emergència per foc, ja que oferiran imatges en temps real i es podrà reaccionar més ràpidament si és necessari. En total, a la ciutat la nit de Sant Joan hi ha organitzades una seixantena de revetlles.

Després de dos anys sense poder celebrar una festa en condicions, tothom té ganes de gresca. Però els petards i les fogueres són un perill que no és necessari córrer tenint en compte el risc d’incendis, o prohibir-los suposaria matar l’esperit de la festa?

Polls

Nou comentari

Comparteix