Barcelona tanca els parcs i cancel·la activitats de Nadal pel fort vent

L’Ajuntament de Barcelona ha tancat els parcs de la ciutat a causa del fort vent d’aquest dilluns i ha cancel·lat diverses activitats programades a l’espai públic, com el Festival de Nadal de Plaça Catalunya i la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària. La instal·lació ‘La Màgia dels Reis al Fòrum’, que havia d’obrir aquest dilluns en substitució de la cavalcada, romandrà tancada durant tot el dia. Les persones que tenien reserva, un total de 7.600, podran accedir qualsevol altre dia mostrant l’entrada, informen des del consistori (l’accés s’haurà de fer a través de la porta d’incidències).

Des de les 10 del matí, els Bombers de Barcelona han rebut 66 avisos relacionats amb les fortes ratxes de vent.L’Ajuntament de Barcelona, mitjançant Protecció Civil municipal, ha activat aquest dilluns a les 11:15 h el Pla Bàsic d’Emergència municipal per ventades en fase d’alerta per la situació meteorològica i l’increment de serveis de Bombers de Barcelona. També s’han cancel·lat durant aquest dilluns les entrades a la instal·lació artística ‘Bastir de nou el món’ de Plaça Universitat, el Tió Interactiu del pessebre del Nadal del fossat del Mercat de Sant Antoni i els concerts sorpresa previstos en el marc de la programació ‘Sons de Nadal’.

Recomanacions de prevenció i autoprotecció per ventades

Davant la previsió de vents forts a la ciutat, Protecció Civil recomana informar-se de les condicions meteorològiques previstes i atendre les indicacions i consells que es donen, tant a dins de casa com a l’aire lliure. A casa, cal tancar i assegurar portes i finestres; baixar les persianes i recollir els tendals; retirar testos i objectes de finestres i balcons que puguin caure al carrer i provocar un accident i revisar els elements fixes, com antenes, aparells d’aire condicionat o claraboies.

També cal tenir cura dels vehicles que estiguin aparcats al carrer ja que el vent pot fer caure les motos o algun element de mobiliari urbà. Al carrer és convenient allunyar-se de cornises, murs i arbres que es puguin desprendre –almenys dos arbres han caigut ja– i prendre precaucions davant d’edificacions en construcció, amb bastides o grues, o en mal estat. També cal extremar les precaucions en les activitats a l’aire lliure, com si se surt a fer esport.

Nou comentari