Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona tanca el 2022 amb més de 100 agressions LGTBI-fòbiques
  • CA

El canvi d’any suposa, entre altres coses, fer balanç de temes importants de la ciutat, i un d’ells és la situació de la LGTBIfòbia a Barcelona. Tal com ha informat l’Observatori contra l’Homofòbia (OCH), durant el 2022 s’han registrat 102 incidències per agressions físiques o discriminacions LGTBI-fòbiques. L’espai on més s’han produït, ha detallat, és la via pública. Tanmateix, tenen un pes important les xarxes socials i el transport públic. També és important destacar que l’OCH ha percebut “un augment important” d’incidències en locals d’oci nocturn.

Pel que fa a la situació a tot Catalunya, l’OCH ha detectat un total de 237 agressions. Les persones trans són una de les parts del col·lectiu LGTBI més afectades per aquest odi. Segons dades de l’OCH, representen el 38,1% del total de víctimes, la qual cosa vol dir que 57 persones trans van ser agredides durant l’any passat.

Quatre detinguts per una suposada agressió homòfoba

Barcelona va viure aquest dilluns una presumpta agressió homòfoba. Els Mossos d’Esquadra van detenir a les 6 hores tres homes i una dona per, presumptament, agredir a dues persones. Segons va informar betevé, l’escenari hauria estat un tren que es trobava a l’estació de Plaça de Catalunya. Es creu que els agressors haurien propinat cops de puny i puntades a les víctimes. A més, també les haurien amenaçat amb ampolles de vidre.

Les quatre persones detingudes sumen entre totes un total de 28 antecedents. Per part seva, les dues víctimes van ser traslladades a un centre sanitari per tal de ser ateses. L’OCH va dir a través de Twitter que donava suport a les víctimes i va condemnar la violència que van patir. “Es manté ell patró d’augment de la violència física”, van recordar des de l’OCH. També van informar que havien traslladat la suposada agressió al regidor de Drets de Ciutadania de l’Ajuntament de Barcelona, Marc Serra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa