Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona torna a demanar que es reguli “urgentment” el preu dels lloguers
  • CA

El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres una proposició per demanar al Govern de l’Estat que es garanteixi millor el dret de l’habitatge. En aquest sentit, ha demanat prorrogar els contractes de lloguer, limitar el preu dels lloguers i prorrogar la moratòria dels desnonaments, entre altres.

La proposició ha sorgit a partir d’una petició feta pel Sindicat de Llogaters de Catalunya i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH). A més, ha comptat amb el suport BComú, PSC i ERC, amb l’abstenció Junts i C’s i amb els vots en contra de PP, Valents i la regidora no adscrita, Marilén Barceló.

Per part seva, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha recalcat que es tracta d’una petició “urgent”, ja que, tal com ha dit, és el mínim que es pot fer per frenar l’especulació dels lloguers. “No només demanem que es prorroguin els contractes, sinó que es posi un límit a les hipoteques i l’especulació disparada que estem vivint amb els lloguers, que és totalment immoral i inacceptable”, ha assenyalat. D’altra banda, el regidor socialista Joan Ramon Riera ha indicat que la regulació dels lloguers no és impossible. Concretament, ha posat sobre la taula que “no ha de ser ciència-ficció”.

Barcelona, la ciutat amb els lloguers més alts de l’Estat

Algunes de les dades publicades recentment sobre la realitat dels lloguers posen sobre la taula la importància d’aquesta petició. El portal immobiliari Idealista va informar el passat setembre que el mes d’agost el preu mitjà del metre quadrat dels pisos de Barcelona era de 17,6 euros, la qual cosa la convertia amb la ciutat amb el lloguer més car de tot l’Estat. Aquesta xifra, a més, anunciava que el preu havia crescut un 20% respecte a l’agost del 2021.

Un altre estudi d’Idealista publicat fa pocs dies, recordava la dificultat de viure de manera independent a Barcelona. Sostenia, entre altres, que el passat octubre el preu mitjà d’un estudi on una persona pot viure sola era de 875 euros i que el d’una habitació en un pis compartit era de 475 euros. És a dir, el primer era 84% més car.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Antonieta a novembre 26, 2022 | 09:47
    Antonieta novembre 26, 2022 | 09:47
    No sé com encara hi ha gent que lloga pisos.
    • Icona del comentari de: fat boy a novembre 26, 2022 | 12:20
      fat boy novembre 26, 2022 | 12:20
      Es per la pujada d'adrenalina.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa