Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona reforça la neteja i el manteniment del verd durant l’estiu

L’Ajuntament de Barcelona reforça la neteja i el manteniment del verd a la ciutat durant els mesos d’estiu amb prop de 200 treballadors més fins a finals de setembre. En concret, són 152 operaris que s’afegeixen al dispositiu habitual de neteja i 45 persones que s’incorporen a les brigades de parcs i jardins. El dispositiu d’estiu posa èmfasi en punts centrals de la ciutat amb més presència de persones, especialment a Ciutat Vella, i zones d’estada com places, parcs, espais verds o les platges.

Es reforcen especialment els serveis realitzats en torn de tarda i nit, moment en què els veïns fan un ús més intensiu de l’espai públic.A les platges es mantindrà actiu un dispositiu específic amb 10 equips de treball i s’han incorporat dos més de neteja i buidat de les papereres. D’altra banda, les brigades de Parcs i Jardins tindran com a principal tasca la sega d’espais verds, l’eliminació de vegetació seca –sobretot en escocells– i el reg de zones verdes i arbrat viari.

Places i platges remullades

A més, s’incrementa la coordinació amb la Guàrdia Urbana en els operatius nocturns de neteja en la zona de platges, així com en els espais més usats per la ciutadania i per segon estiu consecutiu el servei de neteja s’adapta a les noves dinàmiques derivades de la Covid-19. En concret, a les platges s’ha mantingut un dispositiu específic amb 10 equips de treball i s’han incorporat dos equips més de neteja i buidatge de les papereres per a augmentar la qualitat de la neteja en la zona.

“Amb el toc de queda l’aigualeig a altes hores de la nit no és necessari, però si s’aixeca i el sistema torna a ser precís es tornaria a activar, perquè ens està donant molt bons resultats”, ha dit Badia. Aquest mecanisme consisteix a mullar el sòl de carrers i places –o en el cas de la platja, la sorra– per a evitar que la gent que s’acumula en aquests espais se sent i dissuadir-la així de fer botelló.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa