Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona tancarà les platges la nit de Sant Joan per impedir les revetlles massives
  • CA

Barcelona viurà una revetlla de Sant Joan casolana i en petit comitè. L’Ajuntament de Barcelona ha decidir prohibir les revetlles massives per “evitar aglomeracions”, segons ha detallat la segona tinenta d’alcaldia, Janet Sanz. El consistori recomana “les celebracions en petit format”, en especial aquelles que es duguin a terme a casa i preferiblement no gaire lluny de casa. A més, l’Ajuntament només autoritzarà les activitats que permetin garantir les distàncies físiques que recomana el departament de Salut.

Una de les mesures amb més impacte serà el tancament de les platges, que quedaran clausurades a les 20.00 hores de la nit del 23 i no es reobriran fins a les 10.00 del matí següent. Sanz no ha aclarit si les platges de les localitats veïnes també han decidit tancar les platges per evitar que els barcelonins es desplacin a altres poblacions del litoral. L’altra gran novetat serà la prohibició de les fogueres de la nit de Sant Joan. L’Ajuntament només permetrà els foguerons de petit format i sempre que “estiguin degudament cerclats i amb un aforament reduït”.

Més precaució que mai

Protecció Civil de la Generalitat ja va advertir la setmana passada que la revetlla de Sant Joan hauria de ser molt més continguda que en anys anteriors i va establir que totes les poblacions que estiguessin en fase 3 podrien organitzar festes amb un aforament molt limitat: 20 persones en el cas de les revetlles particulars, 80 persones a les festes en locals tancats i 800 a les organitzades a l’aire lliure. En el cas de Barcelona, fins que no se sàpiga quan avançarà de fase, no es podrà determinar el format de les festes.

Durant la nit de Sant Joan els Bombers i la Guàrdia Urbana de Barcelona posaran en marxa un dispositiu especial per garantir la seguretat a tota la ciutat, però es prestarà una atenció especial a les zones forestals. Una de les principals preocupacions d’aquesta festa són els petards, que poden tenir un risc elevat d’incendi si no es manipulen amb cura. Aquest any la ciutat tindrà 117 punts de venda autoritzats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa