Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona planifica 31 nous dipòsits pluvials per combatre la sequera futura

La Comissió de Govern de l’Ajuntament ha aprovat inicialment el pla urbanístic per impulsar la regulació de 31 nous dipòsits pluvials a la ciutat, de manera que es preveu la reserva d’espais en subsol per a la ubicació futura dels dipòsits que han de permetre millorar el drenatge de la ciutat i per fer front als reptes que planteja l’actual situació d’emergència climàtica. Així ho ha informat el consistori en un comunicat, en què s’explica que per a la construcció dels dipòsits proposats es tindran en compte aspectes com els condicionants urbanístics, el verd urbà, el de patrimoni arquitectònic i arqueològic, les servituds d’infraestructures i serveis, o altres aspectes ambientals. S’estima que el cost aproximat serà de 300.284.625 euros.

31 dipòsits nous més 3 de planificats

Cal tenir en compte que ja hi ha tres dipòsits planificats: el dipòsit del carrer Motors, situat en el barri de la Marina del Prat Vermell; el dipòsit de Bac de Roda, situat en el front Litoral i el dipòsit de l’avinguda Prim, entre Ronda Sant Martí i el carrer de Santander. Actualment, n’hi ha a la ciutat un total de 12 dipòsits, amb un volum disponible de 447.020 m3 que permeten gestionar l’aigua excedent del sistema de clavegueram durant els episodis de pluja torrencial, protegint alguns sectors inundables de la ciutat.

El pla marca com a objectiu assolir una reducció de com a mínim el 50% els riscos derivats d’inundacions per pluges extremades que tinguin un període de retorn igual o inferior a 500 anys.

Sequera de rècord a Barcelona

En el context d’emergència climàtica generalitzada, a Barcelona hem tancat un mes de març de rècord pel que fa a la sequera. El març del 2023 passa a la història com el segon menys plujós des que l’Observatori Fabra va comença a recollir dades el 1914. “Mai havia plogut tan poc en un període de 12 mesos. Aquesta quantitat significa un 41% del que hauria d’haver plogut i només fa que agreujar encara més la sequera dels darrers dos anys i la dramàtica situació dels boscos de Collserola”, apunten des de l’Observatori.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa