Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona, Londres i Milà lideraran la Cimera Mundial de grans ciutats
  • CA

La Cimera Mundial de C40 se celebrarà entre el 19 al 21 d’octubre a Buenos Aires i la lideraran Barcelona, Londres i Milà. La trobada reunirà alcaldes de gairebé 100 ciutats d’arreu del món per abordar algunes de les fites econòmiques i mediambientals més importants dels temps actuals. Algunes d’elles són la creació de llocs de treball verd, accions per combatre el canvi climàtic i mesures que es poden traslladar als Estats per reduir les desigualtats entre la ciutadania, protegir els serveis públics i lluitar contra la inflació, entre altres.

La xarxa de ciutats que conformaran aquesta cimera la presideix l’alcalde de Londres, Sadiq Khan, i compta amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, com a vicepresidenta. A la mateixa vegada Colau és líder del grup de grans ciutats europees, conjuntament amb l’alcalde de Milà, Giuseppe Sala. Aquesta serà la primera reunió mundial que es fa després de la COP26 de Glasgow, celebrada durant el mes de novembre del 2021.

Barcelona és l’única ciutat de l’Estat espanyol que participa en la Cimera Mundial de C40

En el cas de Barcelona, és important destacar que és l’única ciutat de l’Estat espanyol que participa en la Cimera Mundial de C40. Durant l’esdeveniment també es compartiran diferents models d’urbanisme que estan transformant les ciutats, que en el cas de la capital catalana serà la Superilla.

Durant la COP26 Colau va reforçar la seva aliança amb grans capitals europees com Londres i París. Van unir les seves forces i van fer un front comú per demanar més recursos i competències perquè les ciutats puguin liderar la lluita contra l’emergència climàtica. “Encara que tinguem poques competències, les ciutats fa anys que innovem en temes de mobilitat i energia“, va insistir Colau en una entrevista que va fer amb Catalunya Ràdio mentre es trobava a la COP26. Paral·lelament, l’alcaldessa va recordar que els efectes del canvi climàtic ja són aquí: “Hi ha una nova palanca de canvi i és que tothom començar a patir els efectes del canvi climàtic“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa