Barcelona encendrà els llums de Nadal el 22 de novembre amb una festa a la Verneda

Comerciants i ajuntament pacten ampliar l'horari de la il·luminació comercial mitja hora cada dia

 

Els llums de Nadal de Barcelona brillaran a partir del 22 de novembre. L’enllumenat romandrà fins al 6 de gener i, com a novetat d’aquest any, s’encendran cada dia mitja hora abans que l’any passat. Ajuntament, Fundació Barcelona Comerç, Barcelona Oberta i Gremi de Restauració han acordat així abastar una mica més d’horari comercial. També es persegueix l’objectiu que en els dies ordinaris els llums s’apaguin abans, per fer-los més compatibles amb el descans dels veïns.

Així doncs, els llums s’encendran cada dia a les sis de la tarda. De diumenge a dijous s’apagaran a les onze de la nit, i els divendres i dissabtes, una hora més tard, a les dotze. En el cas dels dies extraordinaris, com els festius, hi haurà horari especial: la Nit de Nadal s’apagaran a la una de la matinada, el Dia de Nadal a mitjanit i per Cap d’Any i la Nit de Reis a les dues.

Festa d’encesa a la Verneda

L’acte oficial d’encesa dels llums nadalencs tindrà lloc a la confluència dels carrers Guipúscoa i Julián Besteiro, al districte de Sant Martí. L’argument municipal per ‘allunyar’ del centre la tradicional festa d’inici de la campanya comercial és “posar en valor” l’oferta i activitats dels 73 barris de la ciutat durant les dates nadalenques, més enllà dels eixos comercials més coneguts, segons s’indica des de l’Ajuntament. Serà el 22 de novembre a les set de la tarda i suposarà el tret de sortida tant a l’enllumenat com al programa d’activitats nadalenques als 10 districtes de Barcelona. 

Finalment, comerciants, restauradors i consistori han acordat que l’enllumenat nadalenc s’estengui també a les zones comercials amb menys teixit econòmic i menys denses. L’objectiu compartit és ajudar a la promoció del comerç de proximitat, tant en els grans eixos comercials com en els barris menys cèntrics.

Més informació

Nou comentari