Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona té un nou ‘hotel d’insectes’ per preservar la seva biodiversitat
  • CA

Els insectes són un organisme clau per preservar la biodiversitat. El seu rol principal és pol·linitzar el seu entorn, fet que permet la reproducció d’altres espècies com arbres i plantes. Als ambients naturals, ho tenen fàcil. Excaven el subsol i allà no troben ningú que els molestí per amagar-se entre herba seca o troncs podrits. Així, aconsegueixen un hàbitat adient per a ells. Ara bé, a les ciutats això és més difícil. Les grans construccions, el tipus de paviment… i un ecosistema completament diferent del que estan acostumats fa que sigui difícil mantenir la varietat d’organismes vius.

Un ‘hotel d’insectes‘ justament intenta frenar aquesta inèrcia. Imita al màxim aquests espais per tal que aquests organismes s’hi puguin instal·lar i fer la seva feina. En aquest sentit, l’Aula Ambiental del Districte de Sant Andreu organitza un taller que busca crear aquests hàbitats per aprendre a preservar i fomentar la biodiversitat a la ciutat.

Barcelona i els mosquits

Un dels insectes més necessaris, per molt que molestin, és el mosquit. Malgrat tot, l’alta concentració d’aquest ésser viu en un punt determinat de la ciutat pot arribar a causa problemes de salut pública. En aquest sentit, el darrer informe de salut de Barcelona alerta que les majors concentracions es detecten als embornals, a les reixes i als entorns de les fonts públiques. En aquest cas, s’han revisat prop de 27.000 elements de risc com aquests i s’han detectat uns 400 que contenien una activitat rellevant de mosquits. Segons confirma l’informe, pràcticament el 70% de l’activitat està en zones controlades mensualment pels tècnics de l’Ajuntament.

Per barris, el Clot és el barri on s’han comptabilitzat més incidències i avisos per grans concentracions d’insectes voladors que piquen. Per districtes, més enllà de Sant Martí, l’Eixample i Sants-Montjuïc completen el podi de regions amb més alertes fetes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa