Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona estudia restringir l’accés de gossos deslligats als parcs amb horaris especials

El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia, ha anunciat que el consistori estudia restringir l’entrada de gossos deslligats als parcs i jardins de la ciutat amb franges horàries especials. “Ara ja hi ha prou àrees d’esbarjo per a gossos i ja tocaria aixecar la moratòria“, va dir Badia en una entrevista a betevé.

Badia, que ha hagut d’aclarir les seves declaracions a la televisió local, considera que ha arribat el moment de limitar l’accés dels gossos deslligats a alguns parcs per “protegir la natura”, com ja s’ha fet recentment al nou parc de Diagonal Mar, on les mascotes no poden entrar a bona part del recinte perquè l’Ajuntament vol convertir-lo en un refugi de la biodiversitat i fomentar la cria de les 150 espècies d’aus que s’hi han identificat.

Dels 200 parcs i jardins que hi ha a Barcelona, en uns 70 –entre ells el Turó Park o el Laberint d’Horta– l’entrada dels gossos ja està prohibida i ara es vol regular l’accés als restants. L’establiment de franges horàries és una opció, tot i que Badia no descarta limitar espais concrets o directament vetar la seva entrada en funció de les necessitats concretes de cada parc.

Les ZUC, amb retard

A banda, el govern municipal ha reconegut aquest dimecres que arrossega un important retard en el desplegament de les Zones d’Ús Compartit (ZUC) per a vianants amb o sense gos. L’ordenança de 2014 preveu crear-ne una per barri i encara no n’hi ha cap a la ciutat.

La tinenta d’alcaldia Laia Bonet ho ha reconegut en comissió municipal a preguntes de JxCat. Segons ha assegurat, el passat mandat els comuns van deixar identificats els 73 espais que serien ZUC i quan ella va arribar al càrrec fa dos anys va fer-los verificar per tancar definitivament el mapa. Just aleshores va arribar la pandèmia, ha excusat, i alguns dels espais escollits van ser cedits a escoles com a annexes a l’aire lliure per a fer-hi activitats lectives o d’esbarjo. No ha concretat quants casos eren ni per què les àrees que segueixen vigents no s’han estrenat encara com a noves ZUC.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Alex Garrido Baldrich a abril 21, 2021 | 11:07
  Alex Garrido Baldrich abril 21, 2021 | 11:07
  Cada dia que passa feu la vida dels ciutadans més incomoda. Recintes per gossos et refereixes als pipicans? Perquè, a part de ser deficients en molts barris, hauríeu de tenir en compte si els pipicans són suficients per als gossos. Potser la millor manera seria ASSESSORAR -SE PER EXPERTS abans que opinar i prendre decisions sense tenir-ne ni idea.
 2. Icona del comentari de: Ricard a abril 21, 2021 | 13:46
  Ricard abril 21, 2021 | 13:46
  ara no podrem ni anar al parcs amb el nostre gos quan ens vingui de gust? Espais per gossos suficients? Això es ni estimar els animals ni conèixer la ciutat. No hi han prous pipicans ni estan en condicions ni són prou grans, no podem anar al metro, ni entrar en moltes tendes ni espais. Això hauria d'anar a tot el contrari . És vergonyós. I per suposat anar darrera dels que porten el gossos deslligats i no recullen les merdes de gos o els deixen pixar on volen, això si cal.
 3. Icona del comentari de: Blanca Laia a abril 22, 2021 | 20:50
  Blanca Laia abril 22, 2021 | 20:50
  Estic dacord amb l.Alex Garrido. Es molt complicat viure a Barcelona i no quedar.te amb l.intent. S.ha d pagar x tot, no pots aparcar lliurement i ara horari per gaudir dels parcs amb el teu gos, com si els parcs que hi han estiguessin pensats veritablement pels gossos. La meva opinio es que esteu deshumanitzant la ciutat amb tanta normativa i peatges. Aviat haurem d pagar x anar a la platja!!!

Nou comentari

Comparteix