Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona, entre les ciutats amb menys opcions de trepitjar caques de gos al carrer
  • CA

Tot i que de ben segur que no tothom hi estarà d’acord, Barcelona rep bona nota per com intenta evitar una molèstia gens agradable d’ensopegar-hi al carrer: trepitjar caques de gos. Un estudi de l’empresa de menjar per a mascotes Tails.com situa la capital catalana com la tercera gran ciutat d’Europa amb millors mesures per dissuadir els propietaris de gossos d’abandonar els excrements enmig de la vorera. Obté 53 punts sobre 80 possibles.

D’acord a l’anàlisi en què s’examina Barcelona amb altres nou urbs del continent, només Nàpols i Montpeller destaquen més en aquesta peculiar classificació. L’estudi elogia en especial les multes que s’imposen a la capital catalana a qui no reculli les deposicions i el seu import, de fins a 1.500 euros. En aquests dos apartats, s’atorga un 10 a Barcelona. La màxima qualificació també es concedeix perquè la ciutat regula amb una ordenança per on es es pot passejar amb gossos. En aquest sentit, la comparativa menciona que la ciutat té reglamentat “quan es permet i quan no que els gossos siguin a les platges”.

Pitjor que al Regne Unit i a Estats Units

L’estudi col·loca Barcelona per davant de capitals com París, Brussel·les o Madrid, que rep 49 punts sobre 80. En tot cas, la majoria de ciutats del Vell continent mereixen pitjor qualificació que d’altres de Regne Unit i Estats Units, evaluades a banda.

El mateix estudi suspèn Barcelona pel nombre de gossos que estima que pertoquen pels 74 parcs que identifica a la ciutat -tocarien a 3.069 mascotes per parc- i concedeix només un 1 de puntuació als canals per poder alertar de brutícia per deposicions d’animals a la via pública. Una dada curiosa del treball és que calcula que els 227.113 gossos de Barcelona defequen 59.049 quilograms d’excrements per dia.

Més notícies
Imatge d'arxiu d'un gat i un gos / Pixabay
Un assalt amb gossos contra gats arriba a l’Ajuntament
Notícia: Un assalt amb gossos contra gats arriba a l’Ajuntament
Comparteix
JxCat demanarà a l'alcaldessa l'abast dels fets de "base vandàlica" i si se n'ha presentat denúncia
Gossos a l'àrea d'esbarjo de Piscines i Esports / AV Turó Park
Barcelona estudia restringir l’accés de gossos deslligats als parcs amb horaris especials
Notícia: Barcelona estudia restringir l’accés de gossos deslligats als parcs amb horaris especials
Comparteix
El govern municipal aposta per “protegir la natura” de les zones verdes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa