Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona engega un curs escolar centrat a lluitar contra la segregació
  • CA

El curs escolar comença avui amb 178.487 alumnes. Els que s’estrenen a l’escola, els alumnes de P3, seran 12.611, 144 menys que el curs passat. Una de les novetats en el procés de preinscripció i matrícula d’aquest nou curs és la posada en marxa del pla de xoc contra la segregació escolar i l’èxit educatiu que per primera vegada ha previst una presassignació de places a P3 i l’ESO a l’alumnat en situació de vulnerabilitat, la distribució equilibrada de la matrícula viva i la consolidació d’un sistema menys burocràtic per garantir totes les prestacions.

[r:1]

En tot el segon cicle d’educació infantil, l’alumnat creix en 239 infants, mentre que s’hi sumen 522 a la primària. Però el gran augment de població escolar es dona a l’ESO, amb 911 alumnes més. En total, l’increment per aquest curs que comença és de 1.672 alumnes que es repartiran en 411 centres d’ensenyaments obligatoris, 236 públics i 175 concertats. A més, a Barcelona hi ha 34 centres d’educació especial, 8 de públics i 26 de concertats. La plantilla de docents creix, enguany, en 133 mestres i professors més, mentre que el personal d’administració i serveis suma 7 professionals.

L’augment de l’alumnat a secundària fa preveure la necessitat de nous instituts. Enguany se n’estrena un, l’institut La Sagrera de Sant Andreu. El Consorci de Barcelona però també obre l’Institut Escola Arts, ubicat a l’antiga escola de Sant Vicenç de Paül, reformada i adequada per a dues línies de P3 i 1r d’ESO que garanteixen la continuïtat de l’escola Miquel Bleach. A més, com a novetats, també es fusionen els instituts Joan Boscà i Ausiàs March per donar lloc a l’Institut Pedralbes.

Més notícies
La demanda creixent agreuja la manca d’escoles públiques a Barcelona
Notícia: La demanda creixent agreuja la manca d’escoles públiques a Barcelona
Comparteix
El president del Consorci d'Educació de Barcelona, Josep Gonzàlez-Cambray, lamenta la manca de centres públics

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa