Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La demanda creixent agreuja la manca d’escoles públiques a Barcelona
  • CA

El curs 2019-2020 començarà a Barcelona amb 178.487 matriculats a les etapes educatives d’Infantil, primària i secundària entre escola pública, concertada i privada. Suposa un augment de 1.672 alumnes en relació al curs anterior, quan van ser 176.815 els matriculats d’entre 3 i 16 anys. L’augment ve impulsat per les matriculacions a secundària, 911 més, mentre que els inscrits a P3 són els únics que disminueixen, amb 144 alumnes menys.

[r:1]

Pel que fa als mestres, n’hi haurà 133 més que el curs 2018-2019 i la ràtio d’alumnes per cada docent se situa en 13,73. Inicien el curs escolar 411 centres d’ensenyament obligatoris a la capital catalana amb un centre de nova creació, l’Institut La Sagrera Sant Andreu. Ho ha explicat aquest dijous al migdia en roda de premsa el president del Consorci d’Educació de Barcelona, Josep Gonzàlez-Cambray, que ha garantit que tot l’alumnat barceloní podrà començar les classes el 12 de setembre.

El president del Consorci ha apuntat que fa dos anys que la demanda d’escola pública és superior a la de la concertada. Tanmateix, ha constatat que falta oferta de centres d’ensenyament públic amb relació a la demanda, ja que el nombre d’alumnat dels centres concertats encara és superior al de la pública, amb un 56,6% del total.

Gonzàlez-Cambray també ha explicat que les dades de matriculats evidencien que Barcelona té una realitat diferenciada de la resta de Catalunya, ja que si bé al conjunt del territori disminueix el nombre d’alumnat d’Infantil i primària, a la capital catalana augmenta.

Més notícies
Barcelona farà obres a 77 escoles durant l’estiu
Notícia: Barcelona farà obres a 77 escoles durant l’estiu
Comparteix
El Consorci d'Educació de Barcelona destinarà 7,2 milions d'euros a les intervencions
Les escoles de la Dreta de l’Eixample, en peu de guerra pels ‘bolets’
Notícia: Les escoles de la Dreta de l’Eixample, en peu de guerra pels ‘bolets’
Comparteix
Les famílies difonen un manifest conjunt per denunciar que el Consorci d'Educació els ha col·locat 10 grups addicionals a Infantil i Primària
Barcelona presenta les deu escoles que faran de refugi als veïns en episodis de calor
Notícia: Barcelona presenta les deu escoles que faran de refugi als veïns en episodis de calor
Comparteix
La UE finançarà amb 4 milions d'euros un pla que vol pal·liar un augment "catastròfic" de les temperatures

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa