Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Comuns i PSC tanquen la porta a una etapa de la Vuelta a Barcelona
  • CA

El govern municipal ha rebutjat la proposta de Cs per negociar que la Vuelta a España del 2023 tingués un inici o final d’etapa a Barcelona. La formació taronja havia presentat la iniciativa a la comissió de Drets Socials, Cultura i Esport amb l’esperança que comuns i socialistes aprovarien la proposta com a revulsiu per la ciutat, que es troba en plena sortida de la crisi econòmica provocada per la pandèmia.

El portaveu de Cs a la comissió, Paco Sierra, ha criticat la “falta de voluntat política” del govern municipal per acollir una etapa de la Vuelta, tot i que també estaven oberts a què fos alguna altra competició internacional de ciclisme. Sierra considera que el govern s’ha escudat en “pures excuses” per rebutjar la proposta, ja que un esdeveniment d’aquestes característiques genera un gran impacte econòmic per la ciutat.

Gran impacte econòmic

El regidor ha recordat que el 2009 la despesa per acollir una etapa del Tour de França “va arribar gairebé als dos milions d’euros, però els beneficis per la ciutat van superar els 30 milions”. Per això Sierra ha denunciat que comuns i socialistes es “neguen” no ja a acollir l’etapa, sinó a “valorar la possibilitat” d’estudiar la viabilitat de fer-ho.

Barcelona no és punt de sortida o de final d’una etapa de la Vuelta, la competició “més important del país”, des del 2012. Cs apostava per negociar amb l’empresa organitzadora de la cursa perquè Barcelona recuperés la seva tradició de “ciutat de referència” per al ciclisme nacional i internacional.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa