Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona condecora el pare Manel i Pere Casaldàliga
  • CA

El ple de Barcelona ha aprovat aquest divendres atorgar medalles d’or al mèrit a Pere Casaldàliga i Manel Pousa –més conegut com a pare Manel– a títol pòstum. Els dos reconeguts religiosos catalans van significar-se pel seu suport als més vulnerables i la lluita per la justícia social. Les medalles s’han aprovat per unanimitat i els 7 partits consistorials els han dedicat nombrosos elogis.

El ple ha aprovat concedir també aquesta distinció a la Federació Catalana de Natació i la medalla al mèrit d’argent al treballador municipal Guillem Moya, per haver atès juntament amb Lluís Ouro al seu company David Caminada quan va ser assassinat sobtadament l’any passat en sortir de la feina.

Les medalles d’or al mèrit reconeixen la trajectòria de persones o entitats que han treballat en favor de la ciutat de Barcelona en 4 categories sectorials (cultura, ciència, civisme i esport). Els distingits reben una medalla encunyada segons el disseny original de Frederic Marès, un diploma acreditatiu i un botó o agulla de solapa. Cal distingir-les de la Medalla d’Or de la Ciutat de Barcelona, molt escassament concedida i l’única que permet saltar-se els 5 anys d’espera per donar nom a un carrer o plaça.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa