Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona comença la plantada massiva d’arbres més gran de la història

L’Ajuntament de Barcelona ha decidit eliminar els gairebé 9.000 escocells buits que té ara mateix la ciutat. I ho farà plantant 8.000 arbres en diferents barris, en el que suposa la injecció d’arbres més gran mai vista a la ciutat, segons informa el consistori. La iniciativa s’emmarca en la campanya ‘Cap escocell sense arbre’ i permetrà que només quedin 465 forats buits. Segons el consistori, aquests espais sense arbre seran tapiats automàticament davant la impossibilitat de plantar en aquella zona.

Per plantar tants arbres de cop, l’Ajuntament reforçarà el servei de les brigades d’arbrat, que tenen com a objectiu plantar tots els arbres, com a tard, a finals de l’any 2023. El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, assegura que la la transformació va més enllà de l’estètica: “Els arbres ajuden a fer front a les onades de calor”, ha dit fent referència als 10 graus que poden arribar a baixar la temperatura de la ciutat a l’estiu. Badia també ha dit que aposten per un model verd de ciutat amb arbres “que s’adapten millor al canvi climàtic”.

Arbres contra les al·lèrgies

Una de les característiques d’aquests nous arbres és que tots ells són hipoal·lerògens, la qual cosa vol dir que no causen grans reaccions al·lèrgiques. Tot i així, cal evitar confusions. Un dels arbres que més problemes causa en aquest sentit és el plataner, que està per diverses zones de la ciutat. L’Ajuntament no té previst subsistir-los, sinó esperar a que es morin per plantar-ne de diferents.

El responsable del Manteniment del Verd de la Zona nord de Barcelona, Jordi Rodríguez, ha detallat alguns dels arbres que ja s’han començat a plantar. És el cas del mèlia, una espècia autòctona i molt resistent. Més enllà d’aquest tipus d’arbre, la resta s’aniran col·locant en funció de l’estació de l’any. La palmera, per exemple, es plantarà entre juny i setembre, i de cara a l’hivern s’optarà per les espècies originàries de clima fred.

L’Ajuntament ha reforçar el número de treballadors de cara a la campanya de nous arbres / Ajuntament de Barcelona

Inversió de 40 milions d’euros

La campanya de nous arbres acabarà d’aquí a any i mig, aproximadament, i està previst que el consistori inverteixi uns 40 milions d’euros a manteniment. L’Ajuntament també inclou en aquesta partida la millora de més de 3.100 actuacions directes en els carrers de la ciutat.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Barceloní a octubre 07, 2022 | 06:32
  Barceloní octubre 07, 2022 | 06:32
  Mentre no sigui el pròleg d'una tallada massiva, rai..........
 2. Icona del comentari de: Julio Guri a octubre 07, 2022 | 11:02
  Julio Guri octubre 07, 2022 | 11:02
  Jo diria que amb les mèlies no aneu bé. Aquest arbre, l'ha triat algún ignorant?
 3. Icona del comentari de: Artur Soler a octubre 07, 2022 | 12:32
  Artur Soler octubre 07, 2022 | 12:32
  Que vergüenza.... Mèlia y palmeras, ahora són autóctonas..... El Ayto no tiene ni p.... idea de lo q és la biodiversidad. Mucha palabrería con el cambio climático, pero a la hora de la verdad, mejor favorecer los viveros de plantas exóticas.... 😠😠😡😡
 4. Icona del comentari de: Perotescabellat a octubre 08, 2022 | 11:41
  Perotescabellat octubre 08, 2022 | 11:41
  La plantada el la concecuencia del greu abandó de la ciutat en aquests últims anys. Per fer notar la seva ignorància planten Palmeres i Méliès perfecte, això junt a la voracitat recaptadora farem un pà com unes osti.....

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa