Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona canvia la concessió de les guinguetes pel suposat tracte de favor

L’Ajuntament de Barcelona introduirà millores en les condicions de les guinguetes de platja després de l’escàndol pel possible cas de prevaricació. En concret, el consistori aplicarà les recomanacions proposades per l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) per modificar els plecs d’adjudicació per evitar tractes de favor a qualsevol de les empreses que exploten aquests espais.

Segons recull Europa Press, el comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno, puntualitza que la gestió de les concessions de les guinguetes de platja no es fa a través d’un contracte públic, sinó que es tracta d’una autorització d’ocupació temporal de l’espai públic que es regeix per un plec de condicions específic.

Sobre la investigació judicial que està en marxa, Ximeno apunta que des de l’executiu per ara “no tenen cap notícia” al respecte i es mostren prudents davant la denúncia presentada pel Gremi de Restauració de Barcelona.

Investigació en marxa

Cal recordar que el jutjat d’Instrucció número 25 de Barcelona està investigant aquest possible cas de prevaricació en la gestió de l’activitat de les guinguetes de la platja de la Nova Icària. El magistrat va decidir obrir diligències després d’admetre a tràmit la denúncia penal presentada pel Gremi de Restauració de Barcelona contra el gerent de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins, Francesc Jiménez Gusi.

La demanda interposada pels restauradors denuncia el presumpte tracte de favor que hauria tingut Jiménez amb una de les empreses que explota un d’aquests espais, a qui haurien permès muntar la seva guingueta abans d’haver dipositat la quantitat econòmica fixada en els plecs d’adjudicació. Aquesta circumstància hauria beneficiat la companyia respecte a la resta d’operadores que exploten les guinguetes, que van haver d’esperar a l’aprovació d’una rebaixa en el cànon per poder instal·lar els seus negocis.

En aquest sentit, els denunciants consideren que l’empresa beneficiada va tenir accés a “informació privilegiada” perquè tenia coneixement que s’aplicaria un decret extraordinari per reduir les taxes en un 75% amb motiu de la pandèmia del coronavirus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa