Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Investiguen un possible cas de prevaricació amb les guinguetes de platja
  • CA

El jutjat d’Instrucció número 25 de Barcelona està investigant un possible cas de prevaricació en la gestió de l’activitat de les guinguetes de la platja de la Nova Icària. El magistrat ha decidit obrir diligències després d’admetre a tràmit la denúncia penal presentada pel Gremi de Restauració de Barcelona contra el gerent de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins, Francesc Jiménez Gusi.

Segons ha avançat El Periódico, la demanda interposada pels restauradors denuncia el presumpte tracte de favor que hauria tingut Jiménez amb una de les empreses que explota un d’aquests espais, a qui haurien permès muntar la seva guingueta abans d’haver dipositat la quantitat econòmica fixada en els plecs d’adjudicació. Aquesta circumstància hauria beneficiat la companyia respecte a la resta d’operadores que exploten les guinguetes, que van haver d’esperar a l’aprovació d’una rebaixa en el cànon per poder instal·lar els seus negocis.

En aquest sentit, els denunciants consideren que l’empresa beneficiada va tenir accés a “informació privilegiada” perquè tenia coneixement que s’aplicaria un decret extraordinari per reduir les taxes en un 75% amb motiu de la pandèmia del coronavirus.

Un procés “transparent”

Per la seva banda, segons informa l’ACN, el consistori barceloní assegura que en tot moment es va actuar amb “transparència” i que es va autoritzar el muntatge de les guinguetes abans que es fes efectiu la liquidació de la taxa de 2021, “per complir amb la petició que havia fet el mateix Gremi de Restauració” d’avançar l’inici de la temporada a l’1 de març i no coincidint amb la Setmana Santa tal com establia el plec.

El govern local apunta que aquesta reducció de les taxes s’estava tramitant en aquell mateix moment i remarca que la polèmica autorització permetia iniciar el muntatge, però no l’activitat fins que no es liquidés la taxa corresponent. D’altra banda, l’ajuntament diu que la Bústia Ètica ha fet “tots els requeriments d’informació als òrgans competents”, així com la seva investigació d’ofici i emetrà la notificació de la resolució al comunicant durant els pròxims dies.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Boing a setembre 09, 2022 | 00:56
    Boing setembre 09, 2022 | 00:56
    Segur que deu ser algun enxufat de la Colau o dels comuns, ja n'estem tips d'aquesta gent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa