Barcelona amplia la brigada contra les pintades

El nou contracte municipal costa 4,6 milions d'euros anuals i amplia l'equip a 92 persones

L’Ajuntament de Barcelona ha ampliat el seu servei de neteja de pintades i taques de pintura, eliminació de cartells i retirada de pancartes dels carrers de Barcelona. El nou contracte que regula la brigada entra en funcionament aquest diumenge. Per primer cop inclou crear un catàleg de ‘tags’ o firmes per identificar l’autoria de les pintades a través d’un sistema d’intel·ligència artificial aplicada al reconeixement i identificació d’imatges.

Segons un comunicat del consistori barceloní, el servei té un cost anual mitjà de 4,6 milions d’euros i comportarà destinar 13,7 milions d’euros fins al 2023. El nou contracte preveu la subrogació de tot el personal actual i ampliar l’actual plantilla, de 72 persones, amb una vintena de treballadors més. El servei comptarà amb 26 equips de dues persones amb furgonetes hidronetejadores de dilluns a dissabte; mentre que els diumenges només treballaran cinc equips.

També formen part del contracte els serveis de detecció i inspecció amb nous mitjans tecnològics que permetran programar les actuacions necessàries de neteja de pintades i la retirada de cartells i pancartes. La principal línia d’actuació es farà sobre pintades, amb productes especialitzats i aigua, en parets d’edificis no catalogats, voreres i calçada.

El servei, però, no preveu la neteja d’espais privats com persianes, finestres, marquesines, aparadors de comerços o habitatges. El que sí que contempla són els treballs especials de neteja vertical, amb equips d’hidropressió autònoms, fresadores i plataformes elevadores, en horari nocturn o festiu.

El pla de reducció de la contaminació acústica s’aplicarà tant als nous vehicles (15), com als que continuen treballant de l’anterior contracte. Durant el 2019, el servei de neteja de pintades va fer 164.662 actuacions als 10 districtes de la ciutat, cosa que suposa la neteja de 394.471 metres quadrats de l’espai públic.

Nou comentari