L’Ajuntament admet problemes de brutícia en “alguns punts” de Barcelona

Sanz assegura que les mancances se solucionaran quan entri en vigor el nou contracte de neteja el 2022

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme i Ecologia, Janez Sanz, ha reconegut que algunes zones de Barcelona tenen problemes de brutícia i que “cal reforçar alguns punts” mentre no entra en vigor el nou contracte de neteja, previst per l’any que ve. En una entrevista al programa bàsics de betevé, Sanz ha recordat que l’Ajuntament de Barcelona destina gairebé el 10% del seu pressupost anual a la neteja dels carrers amb l’objectiu que “la ciutat estigui neta”.

Fa dues setmanes el grup municipal d’ERC va denunciar la proliferació de plagues de rates i paneroles per tota la ciutat. “Ni s’han planificat les plagues de rates i paneroles, ni es fa el manteniment adequat de parcs i jardins i l’espai públic, ni s’ha dotat la Guàrdia Urbana de prou recursos per controlar l’incivisme”, va criticar a finals d’agost el regidor portaveu dels republicans, Jordi Coronas.

El nou contracte

Molts veïns també han denunciat problemes de brutícia arran de l’auge de botellons nocturns a parcs, places i platges. “En som conscients i ho reconeixem”, ha admès Sanz. Segons la tinent d’alcaldia, les possibles mancances en la neteja de certes zones es deuen a l’impàs entre el contracte de actual i el nou, que ja preveu un increment de la plantilla i dels recursos per millorar el servei de neteja a tot Barcelona.

Segons la licitació que es va resoldre fa uns mesos, les quatre empreses adjudicatàries del serveis contractaran 400 treballadors addicionals, incorporaran vehicles elèctrics i menys sorollosos per reduir les molèsties, se substituiran molts contenidors i fins i tot es posarà en marxa una pàgina web perquè els veïns puguin fer-ne seguiment. “Esperem que el nou contracte solucioni molts dels problemes”, ha confiat Sanz.

Comentaris

  Eulàlia 07/09/2021 1:39 pm
  Sra. Sanz i ens hem d'esperar fins el 2022 en sèrio ? S'en diu BARRA !!! Si comencem a descriurà q és el q està passant actualment a la meva estimada ciutat s'en podria fer un llibre!!! Ho faré molttt curt: bicicletes, patinets i vehicles de dues rodes, Brutícia evidentment, Gossos, jardins, tota la decoració q vostès han fet a Bcn, l'han convertit en un parchís!!, Terrasses de bars etc... Sisplau eleccions ja!!!
   Anònim 08/09/2021 4:44 pm
   Eleccions ja i canvi ja!¡
  rd 07/09/2021 2:38 pm
  fora la truja colaua
  Colau, merda 07/09/2021 3:15 pm
  Colau, merda, droga i bruticia a tope. Barcelona no esla teva granja, Colau merdosa
  Barceloní. 07/09/2021 3:55 pm
  El punt més brut es a la plaça de Sant Jaume, davant per davant del Palau de la Generalitat.
  fat boy 07/09/2021 5:59 pm
  Brut?. Comparat amb que?. Si es compara amb Marraqueix esta com una patena.
   Rafa 08/09/2021 3:23 pm
   Estar clar que, o no has estat a Marràqueix, o no passeges Barcelona. La comparació jo la faria amb Dakar.
   Maria lluisa 08/09/2021 4:20 pm
   Comparat am la Barcelona de fa 6 anys enrere ???.... Por ejemplo...
  Serafi Bandarra i Grataconys 08/09/2021 7:36 am
  Y amb el nou porta a porta Sant Andreu fot fàstic em tornat als anys 50 referent a les deixalles.

Nou comentari