Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dos de cada deu baixos comercials de Barcelona estan okupats, segons Brickbro
  • CA

Catalunya és el territori de l’Estat on més problemes d’ocupació de baixos comercials es registren. Segons dades del ministeri de l’Interior, recollides pel portal immobiliari Idealista, concentra el 42% del total de les okupacions a l’Estat. Tot plegat, quan cada cop hi ha més locals inactius i amb la persiana baixada.

Segons les darreres dades registrades pel govern espanyol, Catalunya va acumular un total de 5.689 denúncies per okupació il·legal fins al setembre del 2021. La major part es concentren a la demarcació de Barcelona, ​​amb un total de 4.229 locals okupats, percentatge que representa el 74% de les denúncies sobre les quals es té coneixement a Catalunya.

Un 20% dels locals, okupats

Actualment, a Barcelona hi ha un total de 30.500 locals disponibles, xifra que ha augmentat fins a un 6% durant el primer trimestre del 2022. Tenint en compte les xifres anteriors, i després de realitzar un estudi de mercat, la ‘proptech’ Brickbro, especialitzada en locals, estima que un 20% del total dels locals disponibles a Barcelona estan okupats, tenint en compte l’augment de locals buits de la capital catalana.

La pandèmia i l’auge de l’e-commerce han fet, segons aquesta gestora immobiliària, que la rotació d’inquilins de locals sigui molt alta. Les dades compartides per Brickbro mostren que vuit de cada deu negocis tanquen abans dels tres anys de vida, generant així un mercat inestable on molts immobles acaben en desús. L’informe també estima que la sensació d’inseguretat entre els ciutadans catalans ha pujat els últims mesos.

Polèmica pels locals comercials okupats

Després de moltes polèmiques entre grups polítics municipals, Barcelona ha fet marxa enrere en la intenció de comprar locals comercials okupats per donar-los una segona vida. L’Ajuntanent no adquirirà els 14 locals ocupats per negocis a les Corts que, arran de l’operació de compra, havien rebut burofaxos de l’actual propietari que els instava a tancar els establiments i marxar per complir l’acord amb l’Ajuntament. La decisió rectifica l’acord que el govern va segellar el desembre passat, quan va aprovar comprar els 16 locals, tots ells situats en un primer pis i la planta baixa d’una galeria comercial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa