Augmenten a 4 les persones que han perdut visió d’un ull durant les protestes

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha informat que el nombre de persones que han perdut visió d’un ull durant les protestes per la sentència ha augmentat a quatre. Ho ha dit en una entrevista al Via Lliure de Rac1, i el centre pels drets humans Irídia ha destacat que és “molt greu” l’ús de pilotes de goma després que el Parlament les prohibís al 2013.

El primer cas es va donar durant la mobilització de dilluns 14 al Prat. Allà, un jove que després va ser ingressat a l’hospital de Bellvitge amb una ferida a l’ull. El noi va perdre l’ull després d’una intervenció quirúrgica que no va poder fer-hi res. 

[r:1]

Dels hospitalitzats pels enfrontaments durant les protestes, sis ho estan a l’Hospital de Sant Pau: un molt greu, tres greus per lesions oculars, un menys greu i un que evoluciona favorablement. També hi ha un ferit greu a la Fundació Puigvert i dos a Vall d’Hebron, un greu i un lleu, segons informa l’ACN.

La consellera ha indicat que el ferit molt greu és un policia que ha passat de greu a molt greu, i la noia que estava ingressada molt greu a Vall d’Hebron ha passat a greu. Vergés ha explicat que aquesta va arribar pels seus propis mitjans al centre hospitalari i no va ser trasllada pel SEM. Per això, ha indicat que “s’haurà d’esclarir” què li va passar, ja que pateix un traumatisme cranioencefàlic però ha millorat en les últimes hores.

Quant als afectats a l’ull, ha concretat que un d’ells és el jove de dilluns passat mentre que hi ha tres més ingressats a l’Hospital de Sant Pau. Un d’ells estava a l’espera d’operació aquest dissabte i Vergés ha confirmat que finalment també ha perdut la visió de l’ull afectat.

La consellera ha dit que “mèdicament no es pot corroborar” que aquestes lesions siguin per l’impacte d’una pilota de goma però ha afirmat que “és evident el que està passant aquests dies”. En aquest sentit, ha lamentat que Catalunya havia fet una passa “imprescindible” sobre l’ús de les pilotes de goma a través de la prohibició al Parlament. “No crec que s’hagin de recuperar, volem una policial del segle XXI”, ha declarat.

Comentaris

    El mandamiento de los miserables vividores. Octubre 20, 2019 | 13:49
    El títere racista, la verdulera chillona y el inmoral director ( este es el mayor miserable vividor del fraudulento proceso) de un diario digital; no quieren que sus hijos puedan perder la " visión " que tienen de la vida y les prohíben ir a manifestarse.
    Salat Octubre 20, 2019 | 14:40
    Que els hi treguin a Llarena, que n'és responsable.

Nou comentari

Més notícies

El manifestant ferit per l’impacte d’una bala de goma perd l’ull

La intervenció d'aquest matí no ha aconseguit salvar-l'hi | Diversos testimonis diuen que la Policia Nacional va ser responsable del tret