Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El manifestant ferit per l’impacte d’una bala de goma perd l’ull
  • CA

El manifestant ferit per l’impacte d’un projectil dels antiavalots ahir durant les protestes al Prat ha perdut totalment la visió arran de l’esclat del globus ocular que li va provocar el cop. El jove està ingressat a l’hospital de Bellvitge des d’ahir. Fonts hospitalàries han detallat al TOT Barcelona que aquest matí l’han operat per intentar salvar-li la visió o almenys un part, però no s’hi ha pogut fer res.

Fonts expertes consultades pel TOT Barcelona ja havien explicat que el noi podia perdre la visió de forma total. Segons aquestas fonts, estava clar que el manifestantperdrà perdria visió passés el que passés, de manera total o parcial. Finalment ha sigut total. 

Diversos testimonis han dit que la ferida va ser provocada per una bala de goma. La Policia Nacional les utilitza, tot i que el Parlament les va prohibir. Els agents del cos espanyol consideren que la llei catalana no els afecta i, per tant, segueixen disparant-les. Els Mossos ambé utilitzen projectils antidisturbis, en aquest cas de foam, però fins ara no hi ha cap cas documentat que hagin causat lesions d’aquesta dimensió. Sigui com sigui, caldrà que el cas s’investigui per determinar amb certesa què va causar la greu ferida.

L’ús d’aquests de les pilotes de goma per part de la Policia Nacional ha estat criticat per entitats pels drets humans com el centre Irídia. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Cal demanar responsabilitats. a octubre 15, 2019 | 12:58
    Cal demanar responsabilitats. octubre 15, 2019 | 12:58
    Com es permet d'utilitzar pilotes de goma, si estan prohibides a Catalunya? Tothom ha pogut veure les imatges de la brutalitat policial i de la repressió indiscriminada.
  2. Icona del comentari de: Pere IV a octubre 15, 2019 | 13:47
    Pere IV octubre 15, 2019 | 13:47
    Espanya, estat criminal. Policía espanyola, gossos al servei de la tirania. Mossos d'Esquadra coautors i còmplices. Tots plegats, "assassins de raons, assassins de vides".
  3. Icona del comentari de: hong kong a octubre 15, 2019 | 14:50
    hong kong octubre 15, 2019 | 14:50
    ha de ser la vostra guia. Defenseu-vos d'aquests policies animals. Aneu com ells amb escuts i pals i que digui el que vulgui el Torra i el Buch. Visca Catalunya Lliure.
  4. Icona del comentari de: Pere IV a octubre 15, 2019 | 15:27
    Pere IV octubre 15, 2019 | 15:27
    Un jove -i ja són dos- perdé ahir un ull i un altre un testicle, a banda de 29 ferits més. Rebin mansament els cops i ferides els qui així creguin que han de fer-ho. Lluitin i responguin a la violéncia amb la seva pròpia violència els qui així ho creguin, car la represió serà la mateixa en un cas que en l'altre. Hi teniu tot el dret i digui el "Govern" el que vulgui, ja que ni sap ni vol fer altra cosa. VISCA LA TERRA, VISCA CATALUNYA LLIURE.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa