Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Augmenta la flota de vaixells històrics al Moll de la Fusta
  • CA

El Götheborg de Suècia ja no estarà sol al port barceloní sinó que hi tindrà dos companys més. Aquesta rèplica d’una nau del segle XVIII, considerat el veler més gran del món, i que viatjava de Suècia a la Xina transportant productes com ara porcellana, seda, espècies i te, va arribar a Barcelona fa tres setmanes i durant els primers dies ja l’havien visitat centenars de persones. Ara al Moll de la Fusta hi han atracat tres vaixells històrics de vela: el Nao Victoria, el Galió Andalusia i el Pascual Flores, que es podran visitar fins el diumenge dia 20. També coincidiran amb el pailebot Santa Eulàlia i el Far Barcelona.

Pel que fa a la Nao Victoria, es tracta d’una rèplica de l’embarcació que van capitanejar Elcano i Magallanes fa cinc segles i es dona la circumstància que actualment està fent la volta al món. L’aventura va engegar el proppassat setembre a la ciutat de Sevilla i des d’aleshores ha anat fent diferents parades fins arribar al port de Barcelona. El vaixell es va construir el 1991.

El Galió Andalusia, rèplica del segle XVI

De la seva banda, el Galió Andalusia és una altra rèplica però en aquesta ocasió dels cèlebres galions, vaixells de vela típics del segle XVI que s’empraven com a nau de guerra o bé amb finalitats comercials. Fa 55 metres d’eslora i ha esdevingut un museu flotant que acull l’exposició ‘Loteria d’anada i tornada’, sobre l’origen i la història del sorteig més popular de l’estat espanyol, que es va exportar a les Amèriques i també a les Filipines.

Finalment, el tercer vaixell que ha arribat al Moll de la Fusta és el pailebot Pascual Flores, que es retroba amb el seu bessó, el Santa Eulàlia, després de catorze anys. La seva oferta consisteix en “batejos de mar”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa