Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Atraca a Barcelona el veler de fusta més gran del món

Aquest dijous ha arribat al Port Vell de Barcelona el que és considerat el veler més gran del món. Ha arribat pel matí disparant pels seus canyons, una tradició que manté després de tres segles. El Götheborg de Suècia és una rèplica del veler original que navegava durant el segle XVIII amb aquest nom. Era un vaixell que viatjava de Suècia a la Xina i transportava porcellana, seda, espècies i te. Ara, anys després, la nova nau replica cadascun dels espais de l’antic transatlàntic i s’exposa a Barcelona. Durant aquests primers dies, de fet, més de 200 persones ja han visitat el veler.

Moment en què ha arribat al port de Barcelona acompanyat d’altres velers / Port

Una rèplica d’un vaixell real del segle XVIII

La rèplica és una adaptació al segle XXI de l’antic veler. Fa dos segles, el vaixell viatjava només a vela gràcies a 100 navegants que cuidaven de la nau. Ara, un motor ajuda l’embarcació, si bé només s’utilitza per entrar als ports. En alta mar, la tripulació només utilitza les veles per arribar al destí. El vaixell ha arribat de Suècia, aquest cop gràcies a 80 persones, de les quals 20 són treballadors i 60, voluntaris.

Els que decideixin visitar el vaixell trobaran una recreació de la nau original feta amb molta calma i amor durant tota una dècada. Els visitants, però, entraran a l’antiga embarcació de la companyia Sueca de les Índies Orientals. Segons s’ha pogut esbrinar, aquest vaixell va fer la ruta Göthebord – Xangai tres vegades. A la tercera, però és va enfonsar quan estava a punt de tocar port. El van trobar dues dècades després i, ara, una copia gairebé exacta passeja per diferents ports mundials.

Com el puc visitar?

El vele, com si fos una gran estrella internacional del rock, està de gira i fa la 13a parada en una gran ciutat. Es podrà visitar cada cap de setmana des del 27 d’octubre fins a l’1 de novembre al moll que queda al costat de la rambla del Mar. El preu de l’entrada és de 15 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa